Hoppa till innehåll

Veckans pizza!

Hej vänner!

Nu har det blivit dax för ett nytt koncept här på bloggen, nämligen… *trumvirvel*… veckans pizza!! Vilket rubriken visserligen redan avslöjat, haha.

Kort och gott kommer detta innebära att jag, som självutnämnd pizza-expert, varje till varannan vecka kommer dela med mig av en pizza jag ätit och därefter bedömma både denna och platsen där den kom till liv utifrån följande kriterier; smak, atmosfär på platsen, utseende och pris.

Den första pizzan kommer här!

Da Zero

Da Zero ligger centralt i Milano, nära både Doumo och parken Sempione, i ett väldigt mysigt område som vi dock spenderat lite tid i. Pizzerian i sig var trevlig, men gav intrycket av en lite finare pizzeria snarare än en mysig restaurang, med sina enklare inredningsdetaljer och klara belysning. Till själva pizzan! Gialla, som betyder gul på italienska, utgör grunden till fullträffen vad gäller smak. De gula tomaterna, som är något sötare än de röda, tillsammans med den generösa mängden mozzarella, nygräddad i den charmiga vedugnen, blev som en dans för munnen. Utan tvekan den godaste pizzan jag ätit i Milano hittills! Vad gäller priset har jag för mig att den kostade 8 euro, vilket är ett relativt standardpris för restaurang-pizza i Milano. Sammanfatningsvis kan jag verkligen rekommendera Da Zero’s Gialla Margherita, antingen för att avnjuta på plats, eller för att plocka med sig hem (eller varför inte till en mysig picknick i Sempione?).

Smak: 5/5

Utseende: 3,5/5

Atmosfär: 3/5

Pris: 4/5

Da Zero’s Margherita Gialla
Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!