Hoppa till innehåll

Sommar i oktober

Hallo!

Ja, det är oktober och det är fortfarande sommar här i Zürich med 25 grader och sol! I lördags hade jag en riktigt härlig Swiss-Italian sommardag i stan. Schweiz är ju en härlig blandning med allt det bästa från Tyskland, Frankrike och Italien, så i lördags njöt jag av de italienska influenserna i form av gudomlig gelato på Gelateria di Berna och Zürich (och Schweiz) bästa äkta napolitansk pizza på San Gennaro (är så avundsjuk på Anja som kan äta det billigt hela tiden i Milano).

Jag och ett gäng från mitt boende spenderade hela dagen med att strosa runt i stan och upptäcka nya fina områden, fynda i second hand-butiker och på Flohmarkt Kanzlei (Zürich största loppmarknad). Finns så många fina gator och områden att strosa runt i Zürich och oj vad mycket roligt det fanns att fynda på loppmarknaden – vi alla fem hittade riktiga fynd för inga pengar alls! Loppmarknaden hålls varje lördag och är verkligen värd ett besök (eller två; jag kommer garanterat gå tillbaka dit). Dagen avslutades med bad i floden i kvällssolen. En magisk sommardag helt enkelt, så underbart att kunna få det i oktober. Ciao!

 

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!