Hoppa till innehåll

Att träffa nya människor på utbytet

Hej!

Då var det måndag igen. Jag som trodde att jag hade flytt måndagskänslan genom att byta land, men den fick tydligen plats i resväskan den med. Just nu är det mycket plugg, jag har flera projekt som ska lämnas in och många har mid-terms-tentor. Så medan jag sitter här i mitt kök och gör allt annat än att socialisera mig tänkte jag berätta hur det går att gå till väga för att vidga sitt kontaktnät och träffa nya människor här i Milano. Alla är såklart olika och har olika enkelt för att skapa nya kontakter, men jag kan med säkehet säga att det kommer finnas människor för alla! Här kommer mina tips för kompisdjungeln:

ESN-event

Erasmus Student Network är en förening här på Polimi som håller flera event i veckan, hela terminen! Under introduktionsveckan håller de dessutom event varje dag, och dessa blir nästan alltid fullbokade direkt. Vi har träffat många av de vi umgås med idag där.

Campus på fredagar

Varje fredag kväll möts hundratals studenter på Piazza Leonardo. Även om huduvdsyftet kanske är fest så vet jag många som träffat mycket nya människor där.

WhatsApp-grupper

Jag minns inte riktigt hur jag fått tillgång till alla de WhatsApp-grupper jag är med i, men jag skulle gissa på att det var ett resultat av introduktionsveckan. Hur som helst är jag själv med i ett tiotal grupper där det skrivs varje dag om allt möjligt, och ofta är det folk som vill mötas upp, hitta på saker och träffa nya människor. För egen del har jag stängt av aviseringarna för länge sedan, jag minns i början när det ibland var över 100 notiser på en timme…

Kursare

Försök att ta kontakt med de som läser samma kurser! Då finns det naturligt en gemensam nämnare. Förslagsvis med en aperitivo efter skolan eller bara en pluggdejt en regnig tisdag. Försök även vara lite strategisk vid val av grupp vid grupparbeten, vilka verkar roliga att umgås med?

Skolans aktiviteter

Även om jag inte har jättebra koll på vilka föreningar som finns så vet jag att skolan erbjuder alla möjliga varianter. Dessutom finns ju sportcentret med gym och flertalet kurser. Varför inte bonda över lite padel?

Utöver detta är det flera som hänger med sina flat mates. Vi ska exempelvis ha en drinkrunda på fredag där alla våra vänners flat mates ska vara med, vilket i slutändan blir ett väldigt stort gäng! Utöver detta så är ett tips att skriva i Facebookgrupper (Svenskar i Milano), norpa åt sig vänners vänner och bara ge sig ut på stan!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!