Hoppa till innehåll

Campuslunch på Polimi

Ciao!

Det har blivit en del matinlägg härifrån har jag märkt, men det är svårt att hålla sig i ett land som i princip kastar godsaker på en. Men livet är ju inte alltid festligt, och även om det vore trevligt att varva pizza med tiramisu var och varannan dag så kommer vardagen ifatt en. Vardagen, som i allra högsta grad inkluderar lunch i skolan. Men hur enkelt är det egentligen att mätta magen på campus Leonardo?

Jag vet att jag snuddat vid detta ämne tidigare men anser att det förtjänar ett eget inlägg. Tilläggas kan även att jag sällan äter lunch på campus eftersom jag ofta går halvdagar, men trots detta känner jag att jag lyckats skapa mig en rätt bra uppfattning.

När det kommer till matlåda verkar mikros vara en bristvara. Hittills har vi endast hittat en mikro-oas i hus 11, (som dessutom alltid verkar vara tom), samt ett rum i hus 26.

För den som känner för att lätta på studentplånboken finns det flera möjligheter att köpa mat på campus. Det finns bland annat lunchrestauranger, ett mysigt café utanför biblioteket (som erbjuder mackor, fika och till och med aperitivo för den som känner för det en vanlig tisdag), en stor variation av food trucks och flertalet automater där det går att köpa snacks och kaffe. För egen del brukar jag ställa mig i kön till den populära wok-vagnen, deras pad thai är supergod, generös och kostar endast 6 euro.

När maten väl är införskaffad, varm som kall, hemlagad som köpt, ska den ju även avnjutas någonstans. Något som är så fantastiskt med Italien är att det går att äta utomhus nästan hela året! Förra veckan åt vi lunch på trapporna i solen. Utöver detta finns det stora grönytor och massor av bänkar som fylls av studenter vid lunchtid. Däremot är platsutbudet inomhus något mer begränsat och det skiljer sig en del mellan campusets olika delar. I 20-husen brukar det finnas lite mer platser, medan det i 10-husen ofta fylls på rätt snabbt, vilket kan vara bra att veta en kall eller regnig dag.

Det var det för den här gången. I skrivande stund sitter jag på ett tåg påväg mot nya äventyr, men mer om det i nästa inlägg!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!