Hoppa till innehåll

En helg i Dolomiterna

Ciao!

Från vardagen i Milano till ännu ett äventyr. I fredags tog vi bussen från storstaden upp till Dolomiterna för att hänga lite med bergen. Och wow vilken helg det blev! Vi hyrde världens mysigaste AirBnb uppe i en liten by strax utanför Trento, med en otrolig utsikt över de snöklädda bergstopparna och färgglada alphusen. Utöver att studera den lite för fina vyn har vi även maxat användningen av badkaret, utforskat staden, hängt på julmarknad, lagat middagar, provat barer och resauranger, gått på upptäcksfärder och bara myst runt.

Om jag inte minns fel har jag tipsat om detta förut, men det tål att upprepas – åk Flixbuss! De finns i många europeiska länder, har studentrabatt och att resa med dem är mycket tacksamt för studentplånboken. Vi betalade mindre än 400kr tur och retur från Trento, där hemresan landade på trevliga 80kr.

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *