Hoppa till innehåll

På en vingård i novemberdimman

Ciao!

Igår åkte vi till en vingård i distriktet Franciacorta för att gå på vinprovning. Även om vår guide var något förundrad över att vi tagit oss ända dit för en provning tyckte vi att det gick väldigt smidigt. På förmiddagen hoppade vi på tåget i ett soligt Milano, som tog oss vidare in i den tjocka novemberdimman. Den resan och en lokalbuss senare klarnade den lilla gården upp sig framför bergen, och solen lyckades till och med kika fram genom dimman, bara för vår skull.

För de som är intresserade av vin finns det inget bättre tillfälle att besöka en vingård än under ett utbyte i Italien. För egen del har jag sett det som ett utmärkt tillfälle att smaka sig igenom Italien på. Så att få komma till Quadra i Franciacorta och lära sig mer om processen, distriktet och druvorna var för mig jätteintressant och Vivino-appen gick varm. För den som är intresserad kan jag absolut rekommendera den vingården. Vår guide som på ett roligt sätt tog oss igenom vindjungeln rekommenderade ett besök i april eller september, men för egen del var det rätt fantastisk i november med, även om rankorna krupit ihop och börjat förbereda sig för vinterkylan. Provningen kostade 200kr och majoriteten av vinet distriktet producerar är mousserande.

 

 

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *