Hoppa till innehåll

Tjockt med plugg, tunt i plånboken

Hallo!

De senaste veckorna har det ju varit fullt upp med plugg för mig, så här kommer ytterligare tips på vad man kan göra när det är tjockt med plugg (och tunt i plånboken):

  • Kunsthaus Zürich: På onsdagar är det fri entré till konstmuséet, och oj vad mycket man får för inga pengar! Muséet är jättestort och har precis blivit utbyggt med nyöppning för bara några veckor sedan. Dessutom har de just nu en utställning ”Earth Beats” om jordens miljö, hållbarhet och global uppvärmning – med andra ord en utställning helt i min smak och mitt intresse. Utöver denna utställning har de en fantastisk konstkollektion; massor med klassiska verk av kända konstnärer, bl.a. några av mina favoriter av Claude Monet. Längre ner i inlägget finns några bilder från mitt besök!
  • Uetliberg: Ett berg här i Zürich som man kan vandra uppför för att få en fantastisk utsikt över hela staden och Zürichsjön. Hit har jag själv inte hunnit ännu, men snart så, när det är en klar dag och jag är i behov av en till pluggpaus så ska det bli en hike här!
  • Chinagarten: En jättefin tempelträdgård med gratis entré som ligger vid Zürichsjön, som var en tackgåva från Zürich partnerstad Kunming. Hit har jag inte heller hunnit ännu, men kan tänka mig att det är en perfekt plats att åka för att gå en promenad och sänka stressnivån.

Dessa är alltså tre tips som är helt gratis att göra i Zürich som jag har samlat på mig hittills, men fler tips kommer helt säkert! Ciao!

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!