Hoppa till innehåll

Äntligen blir det av!!

Tjena tjena! Mitt namn är Max och är en av bloggarna för denna termin. Jag går fjärde året Teknisk kemi med mastern Kemiteknik för energi och miljö. 

Så vart är jag påväg? Jag ska till Hong Kongs särskilda administrativa region, även känd som HKSAR, men mest känt som bara Hong Kong såklart. 

Låt mig först säga en sak, jag hoppas verkligen att denna pandemi når sitt slut, för jag vill verkligen inte att någon av er som läser detta måste handskas med att planera ett utbyte som mitt. 

Jag kommer att utveckla mer om vad det innebär i ett framtida inlägg, men kort sagt så är det en tråkig berättelse av nagelbitande nätter där man inväntar svar från hotell och mail om nya beslut som Hongkongs regeringen lagt fram under natten och tar effekt nån dag senare. Flyg har blivit inställda, hotellen dyra och alla snabbt fullbokade.

Nu när jag skriver detta så ser det dock ut att faktiskt kunna lösa sig. Mitt pcr test kom nyss och tack och lov blev det negativt. Nu är det bara att knäppa igen min sista väska för att idag lyfter planet!

Mitt val att åka till just Hong Kong var sedermera en slump. Jag planerade i början att åka till Milano i Italien eller Leeds i Storbritannien. Men ni vet ju hur tentor är. Finns nämligen en klausul som säger att KTH inte kan nominera dig om du har mer än 3 kurser som du släpar. Tyvärr hamnade jag i den situationen, men min Koordinator rekommenderade då att jag istället sökte sen ansökan och att det finns flera roliga länder man kan åka till, exempelvis Hong Kong. 

Att han rekommenderade att jag skulle söka Hong Kong var lite förvånande också för jag trodde att östasiatiska universitet alla hade höga betygskrav på 4.0 GPA, men HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) som jag skulle till hade inga krav alls. För någon som mig som inte hade några imponerande betyg var detta perfekt. Dessutom hade jag aldrig velat missa chansen att flyga till en sån stor metropol som Hong Kong man bara hört om i film och på tv. 

Så, det är min story. Inget supergeni här inte, utan en helt vanlig student med tur och otur som nu ska försöka mig på ett livsäventyr. Hoppas ni hänger med genom att läsa bloggen! 

Visar packningen
Så här såg det ut när jag packat färdigt. Ska jag vara ärlig förväntade jag mig att det skulle bli mer…