Hoppa till innehåll

Bula!

Hej!

Mitt namn är Ellinor och jag har precis påbörjat min allra sista (!!) termin på KTH. Jag läser Civilingenjörsprogrammet Energi och miljö med masterinriktning Hållbar Energiteknik och under våren kommer jag göra mitt examensarbete på Fiji.

Redan innan jag började på KTH visste jag att jag ville åka utomlands någon gång under min utbildning. När jag gick på gymnasiet fick jag höra talas om Minor Field Studies (MFS) och kände att det där MÅSTE jag göra. Mitt mål var alltså främst inriktat på MFS och lyckligt nog blev jag beviljad MFS-stipendiet inför VT2020. Tyvärr blev det inställt eftersom det var då coronapandemin drog igång… Jag och min vän Erika (som jag sökte tillsammans med) enades om att inte tappa hoppet utan försöka igen fast med masterexamensarbetet istället. Vi behöll kontakten med vår kontaktperson i Fiji och hörde av oss igen och frågade ifall han ville hjälpa oss ytterligare en gång. Han sa ja och nu står vi här, snart redo att åka!

Jag ser så mycket fram emot den här resan, men jag kan samtidigt inte riktigt förstå att jag faktiskt ska åka. Eftersom resan blev inställd sist har det bara känts som någon slags avlägsen dröm hela tiden. Jag åker dock inte förrän i början på mars, så det är ett tag kvar.

I kommande inlägg tänkte jag skriva om lite förberedelser inför att genomföra ett examensarbete utomlands. Om det dyker upp några frågor är det bara att lämna en kommentar!

Hoppas ni vill följa mig och läsa om mitt äventyr i Fiji!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!