Hoppa till innehåll

Karantändagbok del 2: Saker man tänker göra

Vissa föredrar att låta ens utbytesuniversitet eller land man åker till förbli ett mysterium, de kollar inte på några videor eller naturbilder eller läser på om sightseeing förrän de faktiskt åkt. Andra väljer att sluka varenda bit av information de kan hitta om sitt temporära hem och gör en plan eller “bucket list” på alla saker de vill göra. Båda stilarna har ju sina fördelar och nackdelar men jag kan då lugnt säga att jag är det senare. Och som jag berättat om i mitt tidigare inlägg så har jag velat sträcka på benen efter att läst ut en bok om att resa långvarigt. 

 

Så without further ado, jag presenterar min lista på saker jag längtar efter att göra efter karantän

 

1: Utforska universitetet

Det räcker med att googla upp lite bilder på HKUST för att se det campus som jag kommer tillbringa vårterminen på. Placerat nära havet så det finns potentiell havsutsikt från självaste studentboendet. Dessutom joggingbana, tennisbana, simhall, gym, restauranger, matbutik och till och med frisör så får man nästan bilden av att det är ett isolerat resort snarare än ett universitet. (I själva verket är campus antagligen fullt av anläggningar just för att det är mer än en timme borta från centrum.) 

 

2: Hiking

Hongkong är långt ifrån ett enda stort metropol, det finns flera naturreservat och parker med frodig och framförallt bergig natur som har gjort hiking till ett populärt tidsfördriv för både lokala befolkningen liksom turister och expats. 

 

3:  Streetfood

Något som också lagt Hongkong på kartan är den mängder av streetfood som går att testa. När jag väl kommit ut ska jag göra mitt bästa med att smaka på så många rätter så jag kan göra en till lista på vilka streetfoods i Hongkong som är bäst och vilket gatukök som serverar den. 

 

4: Gå på ett klassiskt tea house

Dim sum är världsberömd och Hongkongs har ett stort utbud på det. Om man är här måste man ju passa på att besöka ett sånt ställe där man kan sitta och njuta av en kulturell rätt man inte kan få tag på hemma. 

 

5: En av världens högsta Skybar

Och nästan allt är högre än nåt vi har i Sverige. Beroende på vilken budget jag har så ska jag försöka besöka en skybar som heter Ozone. 118 våningar upp och utsikt över stadens skyline. En sån vy kan man inte få från nån studentpub på KTH. (sorry Draget)

 

6: Shopping på Hong Kong Times Square

Eller kanske inte faktiskt shoppa men åtminstone gå dit lite casually uppklädd, flänga runt där, browsa lite och tänka sig vad man skulle vilja köpa om man hade råd med nåt riktigt snuskigt dyrt. 

 

7: Kvällstur över hamnen á la Bourdain

I början av mitt sökande om allting Hongkong kom jag på en 40 minuters dokumentär, Parts Unknown, med den bortgågna Anthony Bourdain. I första scenen åker han i en färja över till Kowloon, med endast ljuset av staden bakom sig. Samma ljus som jag ser varje kväll utanför mitt hotellrum, men från ett annat perspektiv. Om jag ska gå på en pilgrimsresa igen efter konfirmationen så får det bli en där jag följer Bourdains fotsteg. 

 

8: Disneyland

De har ett Disneyland i Hongkong… jag tror inte jag behöver förklara varför detta är med på listan.

 

9: Michelinrestauranger

Hongkong är en av städerna med flest michelinstjärnor på sina restauranger. Vad vore man för foodie om man inte försökte besöka så många av dom som möjligt?

 

10: Gör en bucket list

Nämen titta!

 

Bara en vecka kvar på karantänen nu!!

2 reaktioner till “Karantändagbok del 2: Saker man tänker göra”

  1. Det ska bli väldigt spännande att följa dig när du tar dig igenom denna buclet list 🙂 Det ser jag verkligen fram emot!

  2. Det ska bli väldigt spännande att följa dig när du tar dig igenom denna buclet list 🙂

Kommentarer är stängda.