Hoppa till innehåll

Pasta, Prada & Plugg

Ciaoo!

Medan Victoria har avslutat sitt utbyte och Jonna, Elin, Max och Ellinor precis börjat sitt äventyr, befinner jag mig någonstans i slutskedet. Även här börjar många droppa av, men jag har valt att stanna några extra dagar för att insupa lite mer av Italien, se det där extra i Milano och såklart njuta av solen och låssas som att det är vår. Det ska till och med vara up mot 15 grader nästa vecka! Sammanfattningsvis kommer mina sista dagar bestå av några fler stadsbesök, kultur, middagar och aperitivos. Men först ska jag bocka av mina två sista tentor.

Mitt i allt tentaplugg har jag redan hunnit med en del restauranger och utställningar jag velat se, bland annat har vi ätit livets pasta i Brera, hängt på en roof top bar och varit nere i södra Milano för att utforska Fondazione Pradas konstutställningar. Lite bilder från förra veckan kommer här. 🙂

Håll tummarna för mig med tentorna så hörs vi snart igen!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!