Hoppa till innehåll

Staden i ljus

Trots restriktionerna som Hongkong implementerar höger och vänster känns det som att man har ganska mycket frihet så länge du bär munskydd överallt. Andra dagen jag var här så bestämde jag mig för att åka in till staden på egen hand. Det var lite knepigt för kollektivtrafiken är ju inte vid första blick särskilt lik det svenska, fast man ändrar den åsikten ganska snabbt så fort man kommer till tunnelbanan. Sen jag kommit hit har jag nu utforskat delar av staden som Hong Kong Island och Hong Kong central som är det stora finans området med deras högsta byggnad IFC. Det är häftigt att ibland se en kontrast på byggnaderna då ena stunden går man förbi någon sliten lägenhetsbyggnad från 90-talet och sen ser upp på en skyskrapa som ser ut att vara helt av glas! 

 

Häromdagen var jag också i Kowloon och besökte den ökände Temple Street och åt en kryddig nudelsoppa som ska ha fått en michelinstjärna. Temple Street var dock riktigt öde när vi väl kom dit, förmodligen på grund delvis av restriktioner och delvis pga att vi var där närmare midnatt. 

 

Riktigt kryddiga ”Doggie noodles” som var väldigt maffiga
Temple Street

 

Hittills har jag också träffat och hängt med många andra utbytesstudenter, vilket innefattade en förvånande mängd svenskar och tyskar. Alla av oss har det gemensamt i frustrationen av att restauranger och nattliv stänger redan klockan 18:00 så vi har hållit oss nästan exklusivt till parker och 7/11 och vissa take-out ställen när vi blir kvällssugna på något.  

 

En highlight som jag också fått se är den lightshow som sker varje kväll klockan 20:00 på Hong Kong Island, där ljusen från skyskrapornas fasader blinkar i flera färger och strålkastare lyser från taken. Ett vackert spektakel som jag hoppas att se många gånger om.

Ljusshowen som Hongkong bjuder på