Hoppa till innehåll

Il libri

Eftersom jag inte kan få nog av böcker — det är omöjligt för mig att inte gå in i varenda bokaffär — så har jag bestämt mig för att utforska Padovas alla bokaffärer. Jag är långt ifrån klar men än så länge har jag hunnit med ganska många! Till och med några utanför Padova. Än så länge har jag inte hunnit besöka något bibliotek.

Något jag verkligen uppskattar med Italien är att det finns så många olika bokaffärer, det är inte en kedja överallt som i Sverige. Dessutom finns det bokförsäljning längs gatorna inne i centret. Överlag skulle jag säga att det är större fokus på klassiker än i Sverige, samma klassiker finns alltid i ett flertal vackra  utgåvor. Delvis tror jag det beror på att man uppskattar kultur och allt vad det innebär mer i Italien. Utbildningen är annorlunda när det kommer till konst.

För tillfället är min favorit ’Ibs Libraccio’ som ligger brevid ett jättemysigt cafe ’Coffe Box’ på Via Altinate. Innan föreläsningen i fredags gick jag dit och köpte två böcker. En vegansk receptbok med Italiensk mat och en bok om alkemins historia — det blir bra övning för att lära mig språket även om det kommer ta ett bra tag. Författaren som hade skrivit receptboken kom varmt rekommenderad av en italiensk kompis, om du är sugen på att pröva vegansk italiensk mat kan jag rekommendera hennes youtube-kanal Cucina Botanica.

Medicinsk bioteknik 5:e året, Università di Padova i norra Italien.