Hoppa till innehåll

Burano

För några dagar sen var jag och besökte den underbara ön Burano i Venedig. Den ligger ganska långt bort så det är Vaporetto som gäller — det vill säga lokaltrafik i båtform. Dagen började med ett tåg från Padua till St.Lucia som är den huvudsakliga ön i Venedig. Därefter är det en halvtimmes promenad genom labyrinten som är Venedig, det var som att vandra genom en sagostad. Efter cirka 40 minuter med båt så var jag äntligen framme! Jag började med att gå runt och ta bilder på de färgglada husen som ön är så känd för. Därefter gick jag på ”Museo dei Merletto”, ett museum för spets.

Spets har haft en väldigt viktig roll för Venedig i flera hundra år, det kändes som mer än ett hantverk — som en teknik. Deras tekniker för att göra spets tar tydligen flera år att lära sig, vilket är förståeligt i och med hur intrikata detaljerna är. När jag gick runt på museet och kollade tänkte jag på min farmor Ann-Marie som är jätteduktig på allt sånt här!

Jättemysig dagstur, kan verkligen rekommendera. Det går också att kombinera med Murano om man börjar lite tidigare på morgonen.

Ci vediamo!

Medicinsk bioteknik 5:e året, Università di Padova i norra Italien.