Hoppa till innehåll

TentaP Italiano

Här är tentaperioder under januari-februari. Den är betydligt längre men man har också alla fyra tentor (eller ca 30 hp) samtidigt. Jag hade tur och valde två kurser med bara presentationer som slutuppgift, så jag har bara två kurser att plugga inför — Stem Cell Biology and Developmental Biology & Biologics and Biopharmaceuticals.

För mig har tentaperioden inneburit mer rutin och lite mindre äventyr runtom i Italien. Det är dock ganska skönt med rutiner. Nu under januari har jag haft som morgonrutin att göra yoga (med Yoga with Adriene), ta vitaminer och spela in en kort videodagbok — där jag startar Photo Booth och reflekterar på det som har hänt dagen innan och planerar resten av dagen. Vissa dagar har jag bara varit hemma, andra har jag träffat kompisar över frukost eller gått till något cafe för att plugga. Än så länge har jag inte besökt något bibliotek för att plugga, jag är lite oroad över att jag skulle bli distraherad av böckerna. För det mesta försöker jag få in en promenad på morgonen också för att få lite sol och rörelse.

När tentaperioder är över väntar fler roligheter, till exempel karnevalen i venedig. Ci vediamo!

Medicinsk bioteknik 5:e året, Università di Padova i norra Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *