Hoppa till innehåll

Carnival!

I helgen har min kompis Albin varit på besök. Han var i Holland på jobb och stannade till i Delft över helgen. Så igår hoppade jag, Albin, Isak, Tycho och Drake på tåget till Eidenhoven för att kolla in deras carnivalfirande. Nu under denna veckan/helgen har det varit en Carnival i södra Holland. Vi visste egentligen inte riktigt vad vi gav oss in på. Det började med att vi hade hört rykten från några klasskompisar att det skulle vara väldigt stort med Carnival i just Eidenhoven och vi var ett gäng som var sugna på att hitta på något under lördagen. Så det blev väldigt spontant att vi hoppade på första bästa tåget. Väl på tåget insåg vi att den var ca en 1,5h tur vi gett oss in på. Ingen dryck, mat eller bistro hade vi inte tillgång till heller och för att vara ärlig hade ingen hunnit äta speciellt stadig frukost/ingen frukost alls innan vi åkte haha. När vi väl kom på tåget fick vi en chock. Det var fullt blås. Alla var utklädda (förutom vi fem) sjöng, skålade och tågade sig fram och tillbaka genom vagnen. Väldigt bra underhållning! Så vi insåg ganska snabbt att det skulle bli en väldigt rolig dag.
När vi kom fram var det hur mycket folk som helst, överallt. Alla från 2-102år var utklädda. En väldig folkfest. Så det var bara att bege sig av till första bästa utklädnadsbutik och fixa något till oss också! Så kul! Jag blev en enhörning. 
Hela dagen fortsatte med att vi stod och kollade på carnivalen och dess stora tåg, bar-hoppade, var inne i ett gigantiskt partytält med liveuppträdande, åt gott och avslutade dagen med att testa silent disco. En dag som fick 10/10. Sjuk upplevelse som jag tycker alla någon gång i livet ska gå på! Vet egentligen inte varför de har carnival och vad de firar. Men tänk er en blandning mellan oktoberfest och midsommar där alla får klä ut sig till vad som helst. Så kul! Detta är något jag ska försöka åka tillbaka till även när jag flyttat tillbaka till Sverige!

Ha det bäst!Albin och drake äter belgisk våffla Tycho med en kamel på huvudet Linnéa har på sig en unicorn peruk och håller i en belgisk våffla Selfie med Albin, Isak, drake och Linnéa

Drake, Albin, Isak och Linnéa på silent party
Silent party!

 

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!