Hoppa till innehåll

CBD Nairobi

Igår var jag och handlade och gick runt lite själv i CBD, central business district, för första gången. CBD är alltså city center där det finns mycket butiker och kontor osv. Det är lite läskigt och jobbigt ibland att gå runt tycker jag eftersom det är många som förvarnat oss att det är vanligt att tjuvar rycker väskor eller mobiler ur handen på folk. Dessutom ropar många efter en och vill att man ska hoppa på deras motorcyklar (boda bodas) som funkar som ubers. Och eftersom man sticker ut så stirrar alla på en, något jag inte alls är van vid, och vissa kommer fram och pratar eller tigger om pengar. Men de flesta är, som i vilken storstad som helst, påväg någonstans i rask takt.

Såhär kan det se ut i CBD i Nairobi

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!