Hoppa till innehåll

Resfeber

Dagen är här. Eller rättare sagt, imorgon tisdag är dagen här. Då är det dags för avresa och taxin är bokad till 04;15, ljuvligt!

Jag reser till Brisbane i tre steg, först Stockholm-London, därefter London-Perth (16,5 timmars flygning!) och sist Perth-Brisbane. Totalt tar resan drygt 26 timmar och jag kommer flyga med Qantas, ett australiskt flygbolag. Jag la ganska mycket tid på att jaga rätt på den ”perfekta” resan, pris, restid, bytestid och så klart hur mycket bagage som ingick i biljetten. Det här kan absolut vara värt att jämföra för den som orkar, det är stor skillnad på pris och vad som ingår om man läser det finstilta.

Första två nätterna har jag bokat hotell i city, dels för att lära känna Brisbane lite och lära mig hitta, men också för att jag valt att inte packa vissa saker som väger en del och behöver därmed köpa både schampo och handdukar på plats.

Målbilden just nu är att landa i Brisbane och vara inne vid hotellet cirka 21:00, ta en lång dusch och sedan beställa room service och sova så länge det bara går. Har någonstans hört att det tar en dag för varje timmes tidsskillnad innan man kommer ikapp, det låter lite väl mycket kan jag tycka, men det lär bli en intressant vecka oavsett.

På fredag kommer jag sedan att bege mig mot Grace College som blir mitt hem under terminen.

Om jag just nu sitter här och undrar vad katten jag gett mig in på och hunnit ångra mig 45 gånger bara idag? 100%.

 

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.

4 reaktioner till “Resfeber”

  1. Vilket äventyr, njut lite nu oxå, kommer bli fantastiskt!

  2. Heja dig Karin!
    Jag följer bloggen med glädje och hoppas du får det så jäkla det där borta.
    Ps, flygningen låter sämst. Haaa deeeet!
    /Fisknylle

  3. Heja dig Karin! Ska bli så kul att följa din resa❤️ Kram

Kommentarer är stängda.