Hoppa till innehåll

Världens vackraste bokhandel

Innan jag åkte till Buenos Aires, fanns såklart många funderingar kring hur man själv skulle klara av att navigera den nya staden, nya skolan och allmänt känna sig välkommen på en annan plats än i sin hemstad. Något jag uppskattar som finns här, är ett fadderprogram som inte bara är kopplat till ett av universiteten utan till dom flesta universiteten i hela staden. Man blir matchad så nära som det går med en fadder, baserat på det man studerar men även intressen. Detta gör att man inte bara har någon att vända sig till gällande funderingar, men även har möjlighet att lära känna studenter från hela staden, då det finns många event som organiseras tillsammans. 

Min fadder tog mig i veckan på en mini-tour, där vi bland annat besökte några av dom mest välkända platserna här, såsom El Obelisco, Floralis Genérica mm. Vi besökte även Centro Cultural Recoleta, ett kulturcentrum med massor av aktiviteter för alla åldrar, studieplatser, dansstudios och mycket annat. 

Höjdpunkten på dagen var den fantastiska bokhandeln, El Ateneo Grand Splendid.

Bokhandeln El Ateneo Grand Splendid

Bokhandeln är inredd inuti en tidigare teater, och både The Guardian och National Geographic har kallat bokhandeln för en av världens finaste, och jag kan inte annat än hålla med. På scenen finns även ett café, där man i lugn och ro kan blicka ut över det vackra. 

Bienvenidos! Mitt namn är Samantha och här kommer ni få höra om allt mellan jord och himmel från mitt utbyte i Buenos Aires under höstterminen!