Hoppa till innehåll

Bredda basen på KTH!

Vad kan KTH erbjuda om man saknar rätt behörighet till våra högskole- och civilingenjörsutbildningar? Finns det en väg in i ingenjörsutbildningarna som dessutom ger en förnyad genomgång med fokus på problemlösning, kreativt tänkande och träning i bra studieteknik?

Jodå! KTH erbjuder behörighetsgivande utbildning i form av tekniskt basår och teknisk bastermin på KTH Campus vid Valhallavägen, KTH Flemingsberg och på KTH Södertälje. Utbildningarna syftar till att ge rätt behörighet till högskole- och civilingenjörsutbildningarna men även att ge träning i problemlösning, kreativt tänkande och i bra studieteknik.

Behörigheten, träningen och vistelsen under utbildningen i KTH:s lokaler är utmärkta steg in i våra ingenjörsutbildningar även för studenter som tidigare inte tänkt sig en ingenjörsutbildning.

Man kan därför se behörighetsgivande utbildning som ett av många verktyg för breddad rekrytering och breddat deltagande. Behörighetsgivande utbildning är dessutom en av utbildningarna med högst söktryck på KTH.

Hur går det då för dessa studenter när man väl börjar på ingenjörsutbildningarna? Alldeles utmärkt är det korta svaret. Genomströmningen inom ingenjörsutbildningen är bättre än för andra antagningsgrupper. Vår behörighetsgivande utbildning bidrar därmed till att höja kvaliteten på våra ingenjörsutbildningar.

Veckans tips: Gå in på för dig som saknar rätt behörighet och lär dig mer om tekniskt basår och bastermin. Läs gärna intervjuer med våra duktiga programansvariga lärare inom de behörighetsgivande utbildningarna.