Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 4
-
KTH hjälper Wikipedia börja prata
KTH deltar nu i ett fyramiljonersprojekt som syftar till att lära Wikipedia att prata. Det är genom ett samarbete som är finansierat av Post- och telestyrelsen (PTS), där KTH tillsammans med Wikimedia Sverige och STTS skall göra Wikipedia mer tillgängligt för personer med nedsatt syn eller dyslexi. Projektet har fått namnet Wikispeech.
-
När datorprogram lagar datorprogram
Hallå där Martin Monperrus, professor i ämnet mjukvaruteknik vid KTH. Du och dina kollegor har en expert på programmering på er avdelning som heter Luc Esape som fixar mjukvarubuggar. Luc har rönt en del uppmärksamhet på sistone, och det har att göra med att vederbörande är omänsklig...
-
Forskarna som elektrifierar Afghanistan och Afrika
En grupp forskare vid bland annat KTH har utvecklat ett planeringsverktyg för elektrifiering av utvecklingsländer. Verktyget har använts med framgång i bland annat Tanzania, Zambia, Nigeria och Afghanistan, och en av fördelarna är prislappen. Till skillnad från liknande verktyg som kostar miljontals kronor är OnSSET, som verktyget kallas, öppen källkod och gratis.
-
Ett av världens största it-företag använder KTH-kod
Nu står det klart att tyska SAP i sitt affärssystem SAP S/4HANA använder mjukvara som forskare på KTH skrivit. Då SAP enligt egen utsago har över 400 000 kunder är det många människor som på daglig basis påverkas av det KTH-professorn Christian Schulte och hans kollegor skapat.