Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • Framtidspoddar och stormvarning

    En podcastserie om ett framtida samhälle utan ekonomisk tillväxt och publika evenemang i efterdyningarna från klimatmötet i Paris där artister och forskare möts och agerar tillsammans. Om detta handlar två kommunikationsprojekt på KTH som Formas har beviljat forskningsmedel.

  • Så ska Sverige avvärja klimathotet

    Vad behöver företagen, politikerna och svensken i gemen göra för att avvärja klimathotet? Vi står inför en genomgripande samhällsomvandling, menar Staffan Laestadius, professor i industriell utveckling, sin nya bok. – Tar man klimathotet på allvar, måste omvandlingen se ut ungefär så här. Och Sverige är det mest lämpliga landet att marschera före alla andra länder, säger han.

  • Vädret som bortblåst vid transportanalyser

    Är utebliven sol en blek ursäkt för att ställa cykeln och ta bilen i stället? Inte nödvändigtvis. Chengxi Liu, forskare vid KTH, kan visa att nöjescyklandet å ena sidan sjunker vid snöfall medan nyttotrampandet å andra sidan påverkas väldigt lite av nederbörd. Han menar att vädret kommer att spela en allt större roll för vårt sätt att resa, samtidigt som det hittills negligerats när resvanor kartlagts.

  • KTH-forskare kommenterar Obamas insats

    USA:s president Barack Obama presenterade nyligen en rad åtgärder som rör landets klimatarbete, något som rörde upp starka känslor på hemmaplan. Åtgärderna kommer att få ett genomslag världen över, och här redogör några av KTH:s miljöexperter för sina tankar om vilka effekterna blir samt varför du ska bry dig om Obamas klimatåtgärder.

  • Passivitet i klimatfrågan dyrare än åtgärder

    En ny rapport på KTH visar att det är samhällsekonomiskt motiverat att snabbt vidta kraftfulla klimatåtgärder, och att det blir dyrt att vänta. Eva Alfredsson och Mikael Karlsson, forskare på KTH, kommer fram till slutsatsen att den som förordar oförändrad politik också bör kunna visa att denna linje är samhällsekonomiskt lönsam.

  • ”Enkelt att göra julen mer hållbar”

    Många kanske har lite extra klimatångest så här i jultider. Mikael Karlsson, miljöforskare på KTH, ger tips om hur man kan fira en hållbar jul.

  • "Forskare ifrågasätts på osakliga grunder"

    Hallå där, Mikael Karlsson, docent i miljövetenskap vid KTH. Du ska ut på en nationell turné för klimat och vetenskap?!

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22