Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 12

 • Ledarduo vill skapa stabilitet

  Arkitekturskolan får delat ledarskap från och med årsskiftet. Helena Mattson blir prefekt och Per Franson prodekan efter Anders Johansson, som lämnar båda posterna.

 • Häng med in på Arkitekturskolan

  I måndags öppnade nya Arkitekturskolan sina portar för studenterna. Följ med på en virtuell tur i de nya lokalerna som ska hysa drygt 550 studenter. (Växla till fullskärm för bästa vy)

 • Upptäckarglädje på nya Arkitekturskolan

  Det var många inblandade som äntrade podiet under invigningen av Arkitekturskolan och KTH Entré. Konstråd, studentkår, bygg- och fastighetsbolag fanns på plats. Och alla ville dagen till ära säga några väl valda ord.

 • Full aktivitet igen på Arkitektur

  En svag brandlukt dröjer sig kvar och bakom plastridåerna mot verkstadsdelen anas ett svartbränt krigslandskap. Men i ritsalarna jobbar studenter som vanligt med sina examensarbeten. Fyra veckor efter branden sammanfattar Arkitekturskolans prodekan Leif Brodersen en allmän känsla av lättnad. – Det har ändå gått mycket bättre än vi trodde.

 • Nu kan Stockholmarna forma sin framtida stad

  Från och med nu får du och jag vara med och säga vad vi anser om den framtida trafiksituationen i Stockholm, och därmed forma hur staden ska vara byggd och planerad. Ett nytt storskalig forskningsprojekt där experter så väl som intresserade är inbjudna drar har precis dragit igång, och bygger på så kallad crowdsourcing.

 • Senaste nytt om arkitekturens sociala betydelse

  "Rethinking the Social in Architecture". Så heter ett internationellt arkitektursymposium som går av stapeln i Umeå under nästa vecka. En rad namnkunniga experter på området kommer bland annat att presentera och diskutera aktuell forskning kring arkitekturens sociala och politiska betydelse.

 • Offentlig kritik gav snabbare förändringar

  En ny ledartrio på Arkitekturskolan tar krafttag för att möta studenternas missnöje med utbildningen. Förbättrade kommunikationsvägar och en ny personalorganisation är två viktiga bitar för att komma till rätta med problemen som uppmärksammats i medierna senaste tiden.

 • Arkitekturforskning vid KTH firar triumfer

  Forskargruppen Spatial Analys och Design (SAD) vid KTH Arkitekturskolan har under de senaste veckorna fått inte mindre än tre forskningsanslag omfattande tillsammans 18 miljoner kronor. Det är ett tecken på att forskningen på Arkitekturskolan står sig mycket bra i konkurrensen om forskningsmedlen.

 • Arkitektur i nöd och lust

  Arkitekturskolan bjuder in till ett veckolångt farväl inför flytten i höst. Under fyra dagar visar nästa generations arkitekter sina framtidsvisioner.

 • Arkitektritade stugor mitt i stan

  Drömmer du om ett eget litet lantställe mitt i stan? På Kungsholmen uppförs nu några kolonistugor med unik design – ritade och byggda av KTH:s arkitekturstudenter.

 • Konstverk från kolonin

  Leka med kottar – kan det vara något? Under ett konstkollo på Järvafältet får skolbarn se naturen med nya ögon och utforska sin kreativitet. – Först kändes det lite konstigt, men det var jättekul att bygga saker i skogen, säger Vilda Strömberg.

 • Konstgjord ö var snäll graffiti

  Den unika försäljningen av en ö utanför Djurgården lockade sju personer på visning i söndags. Uppmärksamheten kring annonseringen på Blocket blev desto större, både i sociala medier och i dagstidningarna. – Det här är ett sätt att visa hur lite vi får påverka vår närmiljö. Jag ser ön som en snällare variant av graffiti, säger arkitekturläraren Teres Selberg.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22