Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Klimatkurs i Arktis inspirerade studenter

  ”Fantastiskt”, ”toppar allt”, ”har förändrat mitt sätt att tänka”. KTH-studenten Anna Svensson och Dariusz Hareza från Illinois är mer än entusiastiska efter sommarkursen om klimatförändringarna i Arktis. Kursen, som delvis hölls på Svalbard, var ett pilotprojekt i samarbetet med University of Illinois.

 • Filmfestival om miljöforskning

  Att med filmens hjälp berätta om miljöforskning så att den berör, upprör och kanske stör är en bärande idé bakom filmfestivalen Tales from Planet Earth 9-12 april.

 • Nytt forskningscentrum om Arktis

  Råvaruutvinning och gruvdrift i Arktis är några av de ämnen som befinner sig i fokus när ett nordiskt forskningscenter finansierat av Nordforsk nu startas. Forskarna kommer att jobba med nytänkande om hållbar utveckling och det nya centret leds av KTH i samarbete med Stockholms universitet och Stockholm Environment Institute.

 • Ny seminarieserie om Arktis lanserad hos KTH Climate Action Centre

  "Advancing Sustainability in the Arctic and Beyond: Opportunities and Challenges in the Swedish North" är en ny öppen seminarieserie som anordnas av KTH Climate Action Center och Environmental Humanities Lab på KTH.

 • Arctic Seminar series: Vattenfall och elproduktionen i norr

  Välkommen till den tredje upplagan av vår 'Arctic Seminar'-serie i samarbete med Environmental Humanities Laboratory! Vi kommer att höra från Mikael Nordlander från Vattenfall som kommer att prata om Vattenfall och deras roll i utökningen av elproduktionen i norr, dess implikationer, och vad som görs för att det ska bli en hållbar övergång.