Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Tre KTH-nomineringar till byggbranschens största pris

  KTH har kammat hem hela tre nomineringar till Sigge Thernwalls Stora Byggpris 2011. Priset räknas bland de största och mest prestigefulla inom den svenska byggbranschen, med en prissumma på en halv miljon kronor.

 • Tidernas största forskningssatsning inom svensk väg- och banteknik

  För att lösa framtidens trafiksituation satsar Trafikverket, KTH och Statens Väg- och Trafikinstitut (VTI) totalt 200 miljoner SEK på forskning och innovation inom väg- och järnvägsteknik.

 • "KTH kan utvecklas till ett svenskt CERN"

  KTH har låtit 100 internationella experter utvärdera all sin forskning. Resultatet visar bland annat att forskningsfältet bioteknologi vid KTH omnämns av experterna som Sveriges flaggskepp med möjlighet att utvecklas till ett svenskt CERN samt att KTH-forskningen har stor påverkan på samhället.

 • Unikt lab för teknisk mekanik

  Samverkan och samarbete var nyckelorden när Odqvistlaboratoriet invigdes. All experimentellt avancerad forskning och utbildning inom teknisk mekanik samlas numera under ett tak på KTH.

 • KTH:s grundforskning får mångmiljonbelopp

  Nära 180 miljoner kronor går till KTH-forskning när Vetenskapsrådet beviljar över 1,3 miljarder kronor i forskningsbidrag inom natur- och teknikvetenskap.