Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Brasilien-samarbete fortsätter växa

  Hallå där, Semida Silveira, professor i energisystem, som hållit ett svensk-brasilianskt seminarium, där de båda ländernas ambassadörer medverkade. Varför? – De senaste årens ekonomiska och politiska turbulens påverkar samarbetet med Brasilien, det är viktigt att förstå hur villkoren för våra partner förändrats.

 • KTH på bred front i Brasilien

 • KTH storsatsar på Brasilien

  Avtal för studentutbyten med hela fem brasilianska universitet och medverkan i ett svenskt-brasilianskt centrum för forskning och innovation. Nu lägger KTH mycket krut på att utveckla samarbetet med Brasilien och deras universitet.

 • KTH på bred front i Brasilien

  Utbytet mellan Sverige och Brasilien bara växer. Nu senast är det staden Curitiba och KTH som fördjupar sitt samarbete inom hållbar stadsplanering.

 • Brasiliansk regnskog kan förlora sitt skydd

  Upp till femton miljoner hektar regnskog i Amazonas riskerar att förlora sitt lagliga skydd visar en ny studie där forskare från KTH och Chalmers har samarbetat med forskare vid universitetet i Sao Paulo, Brasilien. Siffran motsvarar mer än hälften av Sveriges sammanlagda skogsareal, och är den mängd regnskog som nu alltså riskerar att bli avverkad.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22