Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

 • Synliggjorda inköp ökar andelen ekologiska val

  Hur människor kan påverkas till ett mer hållbart levnadssätt är en fråga som sysselsätter många. Nu visar en ny studie från forskningscentret Centre for Sustainable Communications (CESC) vid KTH att människors inköp av ekologiska livsmedel kan öka med nära en fjärdedel när de får se sina faktiska inköp redovisade på ett visuellt tydligt sätt.

 • Stockholm Green Hackathon för goda miljöidéer

  Utvecklare, forskare och studenter samlas i Reaktorhallen på KTH under helt ett dygn, den 21-22 oktober, för att delta i programmeringstävlingen Stockholm Green Hackathon.

 • Storsatsning på hållbar design

  Designbranschen har en nyckelroll i omställningen mot ett hållbart samhälle. Det berättar professor Sara Ilstedt och forskaren samt industridesignern Teo Enlund som startat Green Leap, en arena för design och hållbar utveckling på KTH.

 • ”Är det orealistiskt att leva hållbart?”

  Städerna blir allt större och allt fler. Därmed ökar också stadsbornas betydelse i kampen för att uppnå EU:s miljömål för 2050. – Det kommer att behövas trendbrott på flera områden för att stadsbornas energianvändning ska bli hållbar, säger Mattias Höjer, KTH-professor som forskat kring flera möjliga framtidsscenarier.

 • Gott om ledigt trafikutrymme i Stockholm

  Det finns överraskande gott om ledigt trafikutrymme i Stockholm visar en rapport som forskare på KTH tagit fram på uppdrag av Trafikverket.

 • Miljöforskare inspirerade Naturvårdsverket

  Istället för föreläsningar. Samtal och presentationer i smågrupper var modellen när forskningscentret CESC ordnade vidareutbildning för Naturvårdsverket. Smarta städer, delandeekonomi och mixed reality var några projekt som presenterades.

 • ICT for sustainable cities (ICIT)

  In ICIT researchers with backgrounds in planning, governance, environmental sociology and HCI collaborate with practitioners from public planning authorities and private companies to explore how ICT can be used to make cities more sustainable.

 • Mattias Höjer

  Professor Mattias Höjer, Centre Director Tel +46 8 790 6451 E-mail hojer@kth.se

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22