Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

 • Miljövänlig it ny inriktning på KTH

  Från och med hösten 2016 kan studenter vid KTH fördjupa sig i it och hållbarhet under sin mastersutbildning. Inriktningen är troligtvis världsunik, kommer vara tvåårig och heta Sustainable Information Society.

 • Nu blir miljöanalyser lättlästa

  Viktiga miljöfakta och analyser blir nu mer lättillgängliga och användarvänliga, tack vare det nya KTH-projektet Footprinted.org. -Den öppna databasen ger nya möjligheter för beslutsfattare att hitta aktuell miljöinformation, säger Jorge Zapico, doktorand vid KTH:s Centre for Sustainable Communications (CESC).

 • Mattias ser in i framtidens miljöpåverkan

  Framtidsforskare möter ofta förhoppningar om enkla, entydiga lösningar. Men forskningens uppgift är snarare att utmana rådande prognoser och påvisa konsekvenserna av de många olika framtider som finns menar Mattias Höjer, Sveriges första professor i miljöinriktade framtidsstudier.

 • Storsatsning på hållbar design

  Designbranschen har en nyckelroll i omställningen mot ett hållbart samhälle. Det berättar professor Sara Ilstedt och forskaren samt industridesignern Teo Enlund som startat Green Leap, en arena för design och hållbar utveckling på KTH.

 • Hon biter gärna i det sura äpplet igen

  Sällan har ett inlägg från en miljöforskare på KTH fått sådant genomslag i debatten. När Josefin Wangel påtalade Hammarby Sjöstads och Norra Djurgårdsstadens bristande miljöhänsyn väckte det starka reaktioner både bland de ansvariga och hos allmänheten. För henne själv blev det också något av ett elddop i medieträning. – Men jag biter gärna i det sura äpplet igen, säger hon.

 • Välkänd it-miljöforskare till KTH

 • Gott om ledigt trafikutrymme i Stockholm

  Det finns överraskande gott om ledigt trafikutrymme i Stockholm visar en rapport som forskare på KTH tagit fram på uppdrag av Trafikverket.

 • Provocerar på Twitter för att bli läst

  När miljöforskaren Elisabeth Ekener Petersen twittrar blir det gärna i form provokativa kommentarer i debatten om miljö och hållbar utveckling. Mikrobloggen Twitter har för henne blivit ett sätt att hitta nyheter och bredda sitt nätverk.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22