Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 19

 • Forskare och gymnasieelever diskuterade de globala målen under Stockholm Summit 2022

  Francesco Fuso-Nerini, föreståndare för KTH Climate Action Centre, deltog nyligen i ett tvärvetenskapligt event där de globala målen stod på agendan. Eventet arrangerades inom Stockholm Summit 2022 och gav gymnasieelever och forskare från olika universitet en chans att mötas för att diskutera klimat- och hållbarhetsfrågor.

 • Climate Politics in Action #2 med Rickard Nordin

  I det andra evenemanget i serien ”Climate Politics in Action” diskuterades svensk klimatpolitik. Studenter fick möjlighet att ställa frågor till Centerpartiets klimat- och energipolitiska talesperson, Rickard Nordin.

 • Climate Politics in Action med Pär Holmgren

  Climate Action Centre höll nyligen i ett samtal om klimatpolitik med EU-parlamentarikern Pär Holmgren (MP). Samtalet var det första i en serie event för KTH studenter kallade "Climate Politics in Action".

 • Projektcafé med KTH Studenter för hållbarhet

  Drop-in projektcafé med KTH Students for Sustainability och KTH Climate Action Centre. Välkommen att diskutera ditt projekt och hållbarhet med oss.

 • Mentorship Session #4 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Elina Eriksson and Christophe Duwig ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbarhet och människa-dator interaktion, ICT för hållbarhet samt energi och processer.

 • COP27 hubb på Campus

  Under FN:s årliga klimatkonferens COP 27 den 8-17 november är KTH Climate Action Centre värd för en hub i Stockholm tillsammans med organisationen We Don’t Have Time. En rad seminarier och aktiviteter kommer att ordnas i hubben, och involverar näringsliv, forskare, studenter och allmänhet.

 • The Climate Fresk workshop

  Som en del av programmet för COP27 arrangerar KTH-föreningen Students for Sustainability en workshop om vetenskapen bakom IPCC:s rapporter.

 • Climate Politics in Action #3 Städer, EU och valet med Katarina Luhr

  Onsdagen den 7 september kom Katarina Luhr (MP), Miljöborgarråd i Stockholms Stad, till Climate Action house för det tredje evenemanget Climate Politics in Action. Det diskuterades olika ämnen under dialogen, ledd av studentmedarbetaren Oscar Stenström och KTH-studenter fick fritt delta i diskussionen.

 • Project café #2 (drop-in)

 • Mentorship Session #3 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Elina Eriksson and Christophe Duwig ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbarhet och människa-dator interaktion, ICT för hållbarhet samt energi och processer.

 • Climate Politics in Action #4 Cecilia Hermansson, klimatpolitiska rådet

  Det klimatpolitiska rådet granskar Sveriges politik och hur den bidrar till att nå klimatmålen. Hur framgångsrik är svensk politik när det gäller att uppnå klimatneutralitet år 2045? Vilka politikområden behöver förbättras? Vilka är de största utmaningarna? Studenter välkomnas till ett seminarium med rådets ordförande Cecilia Hermansson, som också är forskare vid KTH.

 • Mentorship Session #2 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Åsa Svenfelt och Daniel Adshead ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbar konsumption, strategi, SDGs och klimatanpassning.

 • Ansökan öppen för studenter: Global University Climate Forum

  Tvärvetenskapliga lag av studenter från samtliga nivåer över hela världen är välkomna att skicka in sina idéer för projekt fokuserade på klimatåtgärder.

 • Ge din idé ett år!

  Har du en idé du brinner för eller ett sidoprojekt du vill utveckla? Vill du gå med i en stöttande community och få någon som kan peka dig och din idé i rätt riktning? Då kanske KTH Innovations förinkubatorprogram är något för dig.

 • Studenter från KTH Climate Action Centre besöker ENGIE i Paris

  KTH-studenterna Siddharth och Jithin utvecklar ett bedömningsverktyg för energipraktiker. Som en del av sin utbildning reste de till Paris för ett samarbete med det franska energibolaget ENGIE.

 • Climate Politics in Action #5 Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT

  I dagens digitala medielandskap förändras journalismen. Hur påverkar detta rapporteringen av klimatförändringar? Vad bör nutida klimatjournalism göra? Hur kan den ökande misinformationen och polariseringen bekämpas? Studenter är välkomna till ett seminarium med Sveriges Televisions globala klimatkorrespondent Erika Bjerström.

 • Hållbar innovationsworkshop med projektet H+Forest

 • Rätt till vatten med Right Livelihood och WaterCentre@KTH

  I samband med World Water Day bjuder KTH Climate Action Centre alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood och WaterCentre@KTH! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och live i centrets hus, med presentationer från Maude Barlow och Zahra Kalantari om hur tillgång till vatten kan bli säkerställt för alla.

 • Climate Politics in Action #5 Journalistik, klimat och rapportering av kriser med Erika Bjerström

  Onsdagen den 15e mars besökte Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT, Climate Action huset för det femte Climate Politics in Action evenemanget. Flera olika ämnen diskuterades under dialogen, lett av studentarbetare Samantha Arpas, och KTH-studenter var välkomna att delta i diskussionen.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22