Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 31

 • Climate Politics in Action #3 Städer, EU och valet med Katarina Luhr

  Onsdagen den 7 september kom Katarina Luhr (MP), Miljöborgarråd i Stockholms Stad, till Climate Action house för det tredje evenemanget Climate Politics in Action. Det diskuterades olika ämnen under dialogen, ledd av studentmedarbetaren Oscar Stenström och KTH-studenter fick fritt delta i diskussionen.

 • Ge din idé ett år!

  Har du en idé du brinner för eller ett sidoprojekt du vill utveckla? Vill du gå med i en stöttande community och få någon som kan peka dig och din idé i rätt riktning? Då kanske KTH Innovations förinkubatorprogram är något för dig.

 • Studenter från KTH Climate Action Centre besöker ENGIE i Paris

  KTH-studenterna Siddharth och Jithin utvecklar ett bedömningsverktyg för energipraktiker. Som en del av sin utbildning reste de till Paris för ett samarbete med det franska energibolaget ENGIE.

 • Climate Politics in Action #5 Journalistik, klimat och rapportering av kriser med Erika Bjerström

  Onsdagen den 15e mars besökte Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT, Climate Action huset för det femte Climate Politics in Action evenemanget. Flera olika ämnen diskuterades under dialogen, lett av studentarbetare Samantha Arpas, och KTH-studenter var välkomna att delta i diskussionen.

 • Climate Politics in Action #5 Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT

  I dagens digitala medielandskap förändras journalismen. Hur påverkar detta rapporteringen av klimatförändringar? Vad bör nutida klimatjournalism göra? Hur kan den ökande misinformationen och polariseringen bekämpas? Studenter är välkomna till ett seminarium med Sveriges Televisions globala klimatkorrespondent Erika Bjerström.

 • Hållbar innovationsworkshop med projektet H+Forest

 • Rätt till vatten med Right Livelihood och WaterCentre@KTH

  I samband med World Water Day bjuder KTH Climate Action Centre alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood och WaterCentre@KTH! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och live i centrets hus, med presentationer från Maude Barlow och Zahra Kalantari om hur tillgång till vatten kan bli säkerställt för alla.

 • Lunch session med Exponential Roadmap Initiative

  Kom och ät lunch med oss den 25 april och träffa Exponential Roadmap initatives VD och chef för Climate Performance, samt forskare från KTH Climate Action Centre. Inativet är KTH-baserat och har som mål att förena innovatörer, transformatorer och disruptorer för att halvera alla utsläpp till 2030 genom exponentiella klimatåtgärder och lösningar.

 • Vatten och Jordbruk med Right Livelihood

  Vill du lära dig mer om artificiella glaciärer, blå ekonomi och produktionen av marin biomassa? KTH Climate Action Centre bjuder in alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och på plats i Climate Action huset, med presentationer från Rizgin Gurmet och Jean-Baptiste Thomas gällande effekterna av klimatförändringar och vatten på jordbruk.

 • Studentprojekt inleder samarbete med UNOPS

  I det första samarbetet mellan KTH Climate Action Centre och UNOPS utvecklar studenter från centret en modul för klimatåtgärder för UNOPS ”sustainABLE”-verktyg. Modulen ska hjälpa ingenjörer, chefer och operatörer att anpassa sina projekt till de globala hållbarhetsmålen.

 • Brown Bag Seminar med Andreas Roos om solkraft och klimaträttvisa

  KTH Environmental Humanities Lab presenterar ett seminarium med deras forskare Andreas Roos! Han kommer att hålla en presentation om sitt monografi "Solar technology and global environmental justice: The vision and the reality"följt av en konversation om akademisk bokpublicering. Veganska ciabattas serveras för alla som registrerar sig!

 • Climate Politics in Action #7 with Marcus Lindeberg Goñi

  Students are welcome to join us for "Climate Politics in Action #7" with Marcus Lindeberg Goñi, a Research Associate at Stockholm Environment Institute (SEI). He currently works with quantifying climate transition costs and benefits for cities in the Viable Cities Finance project.

 • Ansökan öppen för studenter: Global University Climate Forum

  Tvärvetenskapliga lag av studenter från samtliga nivåer över hela världen är välkomna att skicka in sina idéer för projekt fokuserade på klimatåtgärder.

 • Mentorship Session #2 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Åsa Svenfelt och Daniel Adshead ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbar konsumption, strategi, SDGs och klimatanpassning.

 • Forskare och gymnasieelever diskuterade de globala målen under Stockholm Summit 2022

  Francesco Fuso-Nerini, föreståndare för KTH Climate Action Centre, deltog nyligen i ett tvärvetenskapligt event där de globala målen stod på agendan. Eventet arrangerades inom Stockholm Summit 2022 och gav gymnasieelever och forskare från olika universitet en chans att mötas för att diskutera klimat- och hållbarhetsfrågor.

 • Climate Politics in Action #2 med Rickard Nordin

  I det andra evenemanget i serien ”Climate Politics in Action” diskuterades svensk klimatpolitik. Studenter fick möjlighet att ställa frågor till Centerpartiets klimat- och energipolitiska talesperson, Rickard Nordin.

 • Climate Politics in Action med Pär Holmgren

  Climate Action Centre höll nyligen i ett samtal om klimatpolitik med EU-parlamentarikern Pär Holmgren (MP). Samtalet var det första i en serie event för KTH studenter kallade "Climate Politics in Action".

 • Projektcafé med KTH Studenter för hållbarhet

  Drop-in projektcafé med KTH Students for Sustainability och KTH Climate Action Centre. Välkommen att diskutera ditt projekt och hållbarhet med oss.

 • Mentorship Session #4 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Elina Eriksson and Christophe Duwig ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbarhet och människa-dator interaktion, ICT för hållbarhet samt energi och processer.

 • COP27 hubb på Campus

  Under FN:s årliga klimatkonferens COP 27 den 8-17 november är KTH Climate Action Centre värd för en hub i Stockholm tillsammans med organisationen We Don’t Have Time. En rad seminarier och aktiviteter kommer att ordnas i hubben, och involverar näringsliv, forskare, studenter och allmänhet.

 • The Climate Fresk workshop

  Som en del av programmet för COP27 arrangerar KTH-föreningen Students for Sustainability en workshop om vetenskapen bakom IPCC:s rapporter.

 • Project café #2 (drop-in)

 • Mentorship Session #3 - Råd gällande karriär, exjobb och forskning om klimatåtgärder

  Som KTH-student är du välkommen till denna drop-in session där Elina Eriksson and Christophe Duwig ger vägledning gällande karriär, exjobb och forskning inom klimatåtgärder och hållbarhet. Du kan även få råd inom hållbarhet och människa-dator interaktion, ICT för hållbarhet samt energi och processer.

 • Climate Politics in Action #4 Cecilia Hermansson, klimatpolitiska rådet

  Det klimatpolitiska rådet granskar Sveriges politik och hur den bidrar till att nå klimatmålen. Hur framgångsrik är svensk politik när det gäller att uppnå klimatneutralitet år 2045? Vilka politikområden behöver förbättras? Vilka är de största utmaningarna? Studenter välkomnas till ett seminarium med rådets ordförande Cecilia Hermansson, som också är forskare vid KTH.

 • Studenttävling för ett klimatneutralt Stockholm

  KTH Climate Action Centre anordnar en studenttävling i samarbete med Karolinska Institutet och Stockholms universitet för att skapa ett grönare, mer hälsosamt, och klimattåligt Stockholm.

 • Climate Politics in Action #8 med Annika Jacobson

  Studenter är välkomna att vara med i "Climate Politics in Action #8" med Annika Jacobson, Klimatgeneral för Stockholm stad.

 • Brown Bag Seminar med Carlos Eduardo Velasquez om markförändringar och minskning av CO2 i Brasilien

  Carlos Eduardo Velasquez arbetar på avdelningen för kärnteknik på UFMG (Universidade Federal de Minas Gerais) och är gästprofessor på KTH Climate Action Centre. Under detta seminarium kommer han att prata om markanvändningsförändringar i Brasilien och dess konsekvenser, såväl som potentiella lösningar. Han kommer att hålla i en presentation av sitt work, vilket följs av en diskussion. Alla tar med sig egen lunch.

 • Ansökan till Magganhubbens pilotprogram är nu öppen

  Magganhubbens pilotprogram erbjuder engagerade studenter en unik möjlighet att arbeta med samhällsutmaningar för ett mer hållbart och rättvist samhälle, koordinerat av KTH Global Development Hub (GDH).

 • Arctic Seminar series: Vattenfall och elproduktionen i norr

  Välkommen till den tredje upplagan av vår 'Arctic Seminar'-serie i samarbete med Environmental Humanities Laboratory! Vi kommer att höra från Mikael Nordlander från Vattenfall som kommer att prata om Vattenfall och deras roll i utökningen av elproduktionen i norr, dess implikationer, och vad som görs för att det ska bli en hållbar övergång.

 • Nytt stipendium till examensarbeten med miljöfokus

  Översvämningar i urban miljö, skogsbränder och markföroreningar är bara några av de exjobbsteman som får ett 50 000 kronors-stipendium från Sveriges Ingenjörer. Gruppen om tolv studenter har valts ut i hård konkurrens för projekt som är särskilt intressanta ur ett miljöperspektiv.

 • Climate Politics in Action #9 med Per Bolund, f.d. språkrör för Miljöpartiet

  Välkommen till den 9e upplagan av Climate Politics in Action! För den första gången i Climate Politics-serien av föreläsningar har vi en tidigare riksdagsledamot på besök hos KTH Climate Action Centre.