Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 8
-
Nytt fartyg ger 16 procent lägre miljöpåverkan
Nu har KTH-forskare varit med och tagit fram ett fartyg vid namn CargoXpress. Miljöpåverkan från CargoXpress är i genomsnitt 12 procent lägre jämfört med godstransport med lastbil och jämfört med konventionella fartyg ger CargoXpress hela 16 procent lägre utsläpp.
-
Svensk konsumtion ger ökande utsläpp
Utsläppen av växthusgaser från svensk konsumtion ökar. Det visar en studie som KTH-forskare gjort tillsammans med SCB.
-
Connie koordinerar EU:s klimatfrågor
Vägen till ett koldioxidsnålt samhälle går både via bättre utnyttjande av känd teknik och nya lösningar, menar EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard. Hon besökte KTH för att diskutera klimatfrågor i förra veckan.
-
Nå miljömålet 2050 med förbränningsförbud
För att nå EU:s miljömål måste Sverige minska mängden koldioxidutsläpp från 50 miljoner ton till nära noll fram till 2050. Aktuell forskning från KTH visar att det finns en potential på hela sex miljoner tons minskning enbart genom sophantering. Det betyder dock tuffare styrmedel, till exempel strängare krav på återvinning, förbud mot förbränning av återvinningsbart avfall och viktbaserad avfallstaxa.
-
EU-miljoner till KTH-innovationer
800 miljarder kronor. Så mycket pengar delar EU ut till europeiska företag under en sjuårsperiod. Vid det senaste pengaregnet är det inte mindre än fyra KTH-bolag som är med på listan över mottagare. Mest kapital får Gleechi, ett företag med rötterna i KTH-myllan som pysslar med VR-handskar.
-
EU-finansiering – en viktig del av KTH:s externa forskningsfinansiering
Som aktiv deltagare i EU:s olika forskningsprogram har KTH en stor del av sin forskningsfinansiering från dessa externa projekt. Nedan kan du ta del av hur man söker, förvaltar och administrerar EU-projekt.
-
KTH - en del av European Institute of Innovation and Technology (EIT)
KTH tillhör fem konsortier inom det EU-finansierade initiativet European Institute of Innovation and Technology (EIT), som syftar till att stärka Europas konkurrenskraft och göra Europa till global ledare av innovationer inom strategiskt utvalda områden.
-
Rutin och stöd vid EU-ansökan till samverkansprojekt (RIA, IA, CSA)
Att ansöka om stöd till ett EU samverkansprojekt behöver inte vara svårt. Följ KTH:s stöd och riktlinjer nedan för att få koll på alltifrån budget till hur du fyller i ansökan.