Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Flygets gräddfil måste ses över

  När en av Sveriges mest uppmärksammade transportforskare nu lägger fram sin doktorsavhandling är det ett omfattande resultat som redovisas. Bland annat framgår det att bättre fordonsteknik och nya bränslen inte räcker för att uppnå klimatmålen, att bilresandet behöver minska med 30 procent och att flygtrafiken går om biltrafiken inom 10 år när det gäller utsläpp av växthusgaser.

 • KTH-forskare löser framtidsfrågor om hållbara städer

  Idag är det dags för AIMday "Sustainable Solutions for Cities" på KTH. AIMday-Konceptet går ut på att forskare under en dag diskuterar lösningar på konkreta problem som näringsliv och organisationer står inför. Ämnet denna gång är hållbara lösningar för städer.

 • Köper KTH-avknoppning för 100 miljoner

  TranSiC, som grundades 2005 av KTH-professorn Mikael Östling tillsammans med dåvarande KTH-forskaren Martin Domeij och entreprenören Bo Hammarlund, har köpts av den globala halvledarjätten Fairchild Semiconductor. Prislappen för det svenska företag är drygt 100 miljoner kronor.

 • Hundra masterstudenter bygger Stanfordinspirerade elbilar

  Masterstudenterna i maskinkonstruktion på KTH får en rivstart på sina studier redan första skolveckan i år. I ett koncept med inspiration från Stanford University i USA bygger de elmotordrivna lådbilar. Uppstartsveckan avslutas fredag 2 september med en nyinstiftad tävling som avgörs vid parken utanför KTH Maskinkonstruktion vid Brinellvägen på KTH:s campus. En tävling som är öppen för alla intresserade att besöka.

 • Innovativ Energilunch: ”digitalisering, flexibilitet, samarbete”

  Fyra snabba föredrag hos Energiföretagen Sverige gav deltagarna en bra bild av innovationsklimatet inom energiområdet i Sverige. Helt klart innebär digitaliseringen en öppning för innovationer, där flexibilitet och samarbete är andra värdefulla inslag i utvecklingen på innovationsområdet. En av talarna var professor Lina Bertling Tjernberg som talade om "Elkraftsystem och elektrifiering för ett hållbart samhälle".

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22