Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Sveriges superlabb stärks

  Det nationella samarbetet mellan KTH, Uppsala universitet och Chalmers i form av renrumsnätverket Myfab uppgraderas och blir en nationell resurs. Det har Vetenskapsrådet sett till. Ökad tillgänglighet till laboratorierna ifråga för Sveriges alla forskare är en viktig poäng med det stärkta samarbetet.

 • Köper KTH-avknoppning för 100 miljoner

  TranSiC, som grundades 2005 av KTH-professorn Mikael Östling tillsammans med dåvarande KTH-forskaren Martin Domeij och entreprenören Bo Hammarlund, har köpts av den globala halvledarjätten Fairchild Semiconductor. Prislappen för det svenska företag är drygt 100 miljoner kronor.

 • 45 miljoner till forskningsinfrastruktur

  Stiftelsen för Strategisk Forskning lanserat nu programmet Research Infrastructure Fellows, RIF. Syftet är att stärka svensk forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin. Av 225 utdelade miljoner får KTH 20 procent av pengarna.

 • Journalister imponeras av innovationer

  Sverige verkar ligga steget före inom innovationsområdet. Vad är förklaringen bakom framgångarna? Så gick funderingarna hos en handfull specialinbjudna utländska journalister vid deras besök på ICT-skolan.

 • "Mixen mellan forskning och företagande är unik"

  På KTH:s campus i Kista ligger Electrumlaboratoriet. I 35 år har man servat så väl akademi som industri med förstklassig kunskap och teknik. Nils Nordell, föreståndare för Electrumlab tar emot, och berättar att framgångarna finns inbäddade i gränslandet mellan forskarna och företagen.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22