Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Hon tränar studenterna att tänka etiskt

  Framtidens ingenjörer behöver tänka mer etiskt och ta individuellt ansvar för konsekvenserna av produkter som de utvecklar. Det menar de ansvariga för etikundervisningen på KTH:s Elektroteknik.

 • Tuffingen som tål 600 graders hetta

  Dödlig strålning, 600 graders hetta och en rejält spännande tillvaro om flera kilovolt. Det är vad KTH-forskarnas elektronik ska klara av när de tas i bruk i brutala miljöer som kärnkraftverk och på oljeplattformar. 24,2 miljoner i forskningsanslag ska hjälpa forskarna att lyckas.

 • KTH-program initierat av elbranschen

  Behovet av ingenjörer med elektroteknisk kompetens är skriande och allra störst är efterfrågan inom elkraftsområdet. Som ett resultat av en nära dialog med branschföretagen startar till hösten ett nytt högskoleingenjörsprogram inom elektroteknik på KTH.

 • Elektronik, civilingenjör 300 hp

  Elektroteknik är en förutsättning för dagens och framtidens hållbara samhälle. Programmet lägger grunden för att du ska kunna jobba med teknikutveckling inom energi, medicin, robotik, kommunikation och media. Efter examen har du spännande karriärmöjligheter över hela världen.

 • Elektroteknik, högskoleingenjör, 180 hp

  Högskoleingenjörsprogrammet inom Elektroteknik på KTH ger en stabil grund för att direkt efter examen kunna jobba inom i stort sett alla tekniska branscher. Elektroteknik har en avgörande betydelse för framtidens näringsliv och ett hållbart samhälle. Det är bland annat en förutsättning för smarta elnät och en övergång till förnybara energikällor.

 • Elektroteknik, civilingenjör, 300 hp

  KTH är rankat som ett av världens 25 bästa universitet inom ämnesområdet elektroteknik. Elektroteknik har en avgörande betydelse för många teknologier och framtidens hållbara samhälle. Det är bland annat en förutsättning för autonoma system och en övergång till förnybara energikällor. Med den verktygslåda du får med dig från civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH kan du gå in som expert nästan var som helst där det handlar om att utveckla hållbar teknik.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22