Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • KTH-student nominerad till Jerringpriset

 • ”KTH ska vara en självklar samarbetspartner inom energi”

  Hallå där, Lina Bertling Tjernberg, ny föreståndare för energiplattformen på KTH. Hur kommer inriktningen för energiplattformen se ut framöver?

 • Studenter pitchade hållbar energiplan för stad i Kina

  Solpaneler och vindkraftverk där produktionen stödjs av batterier som lagrar energin som genereras. Biogas, producerat stadens organiska avfall, som bränsle. Men framför allt ett innovativt medborgarorienterat kreditsystem som främjar en hållbar livsstil. Det var förslaget för en hållbar energiplan för den kinesiska staden Meili som masterstudenter från KTH pitchade på plats i slutet av september.

 • Världsledande batteriforskare får KTH:s stora pris

  Det är kemiprofessorn och den världsledande batteriforskaren Kristina Edström som får KTH:s stora pris 2018. Genom hennes forskning har världen kommit närmare en lösning när det gäller energilagring. Hon har också ett stort engagemang när det gäller att inspirera och vägleda unga och lovande forskare.

 • ”Ny vindkraft billigare än ny kärnkraft”

  Hallå där, Lennart Söder, professor i elektriska energisystem på KTH. I en debattartikel i SvD i förra veckan skrev du att kapacitetsbristen i elnäten inte kräver kärnkraft. Men i förra veckan publicerades också en undersökning från SIFO som visar att 66 procent av svenska folket vill behålla kärnkraften och av dessa vill dessutom drygt hälften att den byggs ut. Varför tror du det beror på att så många stöder kärnkraften just nu?

 • Indisk stad kan bli mer hållbar tack vare energistudenter

  Förra veckan gick den årliga tävlingen för studenter på Energy management-kursen av stapeln. Studenterna har arbetat med olika förslag på stadsutveckling – i år för ett område i den indiska staden Gurugram. Uppgiften var att utveckla ett stadsområde som ligger så nära noll som möjligt i fråga om utsläpp och energiåtgång. Detta genom att minimera energibehov, öka förnyelsebart och minska CO2-utsläpp.

 • Energi och miljö, civilingenjör, 300 hp

  Civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö har ett stort fokus på hållbar utveckling utifrån både tekniska och samhälleliga perspektiv. Du blir expert på att ta fram innovativa lösningar för stora hållbarhetsutmaningar som minskad klimatpåverkan, bättre energisystem och renare vatten. Efter examen är du attraktiv på arbetsmarknaden och kan arbeta med utvecklingsarbete såväl i Sverige som i resten av världen.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22