Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • KTH-forskare talar om framtiden

  Söndagen den 29 augusti 2010 bjuder Tällberg Foundation på en dag med bland annat framtidssamtal, teknik, och natur i en hoppfull och kunskapsrik blandning. Givetvis deltar KTH.

 • Universitet satsar på entreprenörskap

  Eindhovens tekniska universitet driver en designutbildning där studenterna avlönas av näringslivet. Programmet är mycket populärt och ger universitetet både ekonomiska intäkter och värdefulla direktkontakter med industrin.

 • "Storföretagen är inga sysselsättningsmaskiner"

  Det är inte alla som umgås med Nobelpristagare i ekonomi. Men det gör Pontus Braunerhjelm, en av årets 20 nya professorer på KTH. Därtill är han en frispråkig herre som inte har några problem med att framföra kontroversiella ställningstaganden om de är till gagn för företag och samhällets bästa.

 • Uthålliga företag i Stockholm tjänar mest på innovationer

  Att satsa på forskning och utveckling lönar sig – speciellt om satsningarna hålls i gång även under konjunktursvackor. Håller de uthålliga företagen dessutom till i Stockholm kan de också räkna med en positiv storstadseffekt på produktiviteten. Det visar forskare på CESIS, ett forskningscentrum som på några få år har etablerat sig som ledande inom innovationsforskning.

 • ”Vi ska dubbla antalet affärsidéer”

  Nu blir det lättare för forskarna att göra affärer av sina forskningsidéer. Med 20 nya miljoner och en starkare organisation i ryggen ska affärscoacherna på KTH Innovation fördubbla antalet innovationer som når marknaden.

 • KTH Innovations förinkubatorprogram