Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Giganter visar vägen till KTH

  – Att veta att andra gått före och lyckats är otroligt viktigt. Förebilder både inspirerar och ger energi. Det säger Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, om kampanjen "Giants" som ska få fler kvinnor att söka sig till KTH:s utbildningar inom data, IT och elektroteknik.

 • ”Giants gjorde mig mer säker på vad jag ville plugga”

  För två år sedan var hon deltagare på Giants, KTH:s satsning för att få unga kvinnor och ickebinära att söka till teknisk utbildning. Nu går Maja Tennander tredje året på Datateknik på KTH och ska vara fadder för en grupp deltagare på Giants den 9 november.

 • Rekordmånga deltagare på Giants

  Föreläsningar, workshops och en minimässa som gav gott om möjligheter att få svar på frågor om utbildningen från KTH-studenter och lärare. Årets Giants-event lördagen 9 november bjöd på ett fullmatat program och lockade rekordmånga deltagare, 230 stycken. Entusiasmen bland dem var heller inte att ta miste på.

 • ”KTH kan öppna vilka dörrar som helst”

  Första tiden på KTH var tuff för henne och hon funderade på att hoppa av. Men hon bestämde sig för att visa både sig själv och andra att hon kunde klara det. Idag är Michelle Kadir Vice President på Sony Music och 9 november berättar hon om sin resa på Giants, KTH:s tekniksatsning för tjejer och ickebinära personer i gymnasieåldern.