Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Grönt labb lyfter kemiföretagen

  På torsdag 20 september invigs Greenhouse Labs, ett nytt modernt kemilaboratorium och en mötesplats för innovativa kemiföretag på KTH. – Det här ska bli en samlingsplats för framtidens kemiföretag och ger oss en unik möjlighet att marknadsföra kemiämnet hos landets skolungdomar, säger föreståndaren Tessie Borg.

 • Unikt labb enar forskare och företag

  I Greenhouse Labs på KTH samarbetar landets främsta kemiforskare med innovationsdrivna kemiföretag. – Alla jobbar som kollegor, vi vill ge känslan av att vi är ett enda företag. Dessutom blir KTH-studenterna en unik tillgång för verksamheten, säger Tessie Borg, föreståndare för Greenhouse Labs och doktorand vid Kemiskolan på KTH.

 • Han gör om dina strumpor till en skjorta

  Svenskarna förbrukar 130 000 ton textilier per år. Samtidigt hamnar mindre än en fjärdedel i klädinsamlingar. Resten slängs bort eller bränns upp. Detta är ett problem av flera anledningar, bland annat för "Peak Cotton" har nåtts, vilket innebär att vi inte klarar av att tillgodose jordens befolkning med kläder. KTH-forskare har dock hittar en lösning på problemet: Att återvinna kläder på kemisk väg.

 • Rejält tillskott i kassan för superplastföretag

  Nu står det klart att uppstickarna Mercene Labs AB, som står bakom en superplast med stor framtidspotential, får ta emot 2013 års Ingemar Croon Award. Förutom äran får Mercene Labs 2 miljoner kronor och en möjlighet att ta plats i KTH:s inkubatorlab Greenhouse Labs. Enligt företagets vd Fredrik Carlborg så är priset mycket betydelsefullt för Mercene Labs.

 • Privata donationer lyfter KTH:s Greenhouse Labs

  Två entreprenörer donerar gemensamt 10 miljoner kronor till inrättandet av ett pris vid KTH:s inkubatorlab Greenhouse Labs. Priset namnges efter Ingemar Croon, tidigare docent och industriprofessor vid KTH.

 • Minister imponerad av energilösningar

  – Otroligt spännande och inspirerande! Så sammanfattade biståndsministern Isabella Lövin sitt besök på KTH där hon fick ett smakprov på den senaste forskningen och tekniken inom förnybar energi.

 • 17 nya kemilab på KTH ökar innovationskraften

  I en massiv insats för att öka innovationskraft och entreprenörskap inom området kemi ser KTH till att det byggs 17 nya kemilaboratorier i den gamla apparathallen inom kemikvarteren på universitetet. Satsningen heter Greenhouse Labs och är unik.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22