Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 12

 • Nattliga varuleveranser minskar dagliga bilköer

  Varuleveranser med lastbil till butiker och restauranger i centrala Stockholm, och flera andra städer i Sverige och världen, är idag bara tillåtna dagtid. För att hinna leverera i tid tills butikerna öppnar behöver lastbilarna köra mitt i morgonrusningen. En studie gjord på KTH visar dock att en lagförändring som tillåter leveranser nattetid kan minska bilköerna på morgonen.

 • KTH och Scania samarbetar om transport

  KTH och Scania inleder ett samarbete om ett nytt forskningscentrum på KTH för framtidens transportsystem, Integrated Transport Research Lab. Här ska teknik som autonoma bussar, elvägar och bättre system för att undvika bilköer utvecklas och testas.

 • Integrated Transport Research Labs (ITRL) sommarstipendium 2015

  Centrumbildningen Integrated Transport Research Lab (ITRL) vid KTH Maskinkonstruktion tillkännager härmed stipendier för att främja studier i "hållbara transporter".

 • När de bygger bil i USA

  Att få göra sitt exjobb i Silicon Valley kan låta som en dröm. För Joel Persson och Jacob Lehander blev det verklighet liksom för nyexade Petter Tomner som fick jobb som konsult där. De exporterades till USA för att bygga upp ett testfordon baserat på KTH:s konceptbil RCV.

 • MMK-studenter bygger bil i USA

  Att få göra sitt exjobb i Silicon Valley kan låta som en dröm. För Joel Persson och Jacob Lehander blev det verklighet. De exporterades till USA för att bygga upp ett testfordon baserat på KTH:s konceptbil RCV.

 • Ericsson med i KTH:s satsning på transportforskning

  Transportforskningslaboratoriet ITRL på KTH får ytterligare en medspelare. Ericsson gör KTH och Scania sällskap och går in med 15 miljoner kronor till forskning om framtidens infrastruktur.

 • KTH Drive - forskningsprojekt ska stimulera kollektivt resande

  Bland annat vill man se om tillgång till elbilar på jobbet kan locka människor till att lämna den egna bilen hemma och i stället ta kollektivtrafiken.

 • ITRL i Aftonbladet TV

  Peter Georén, som är Project Manager för ITRL (Integrated Transport Research Lab), vilken är en av MMK´s centrumbildningar, har nyligen figurerat i Aftonbladet TV.

 • KTH och Scania i samarbete om framtidens transportsystem

  KTH och Scania inleder ett samarbete om ett nytt forskningscentrum på KTH för framtidens transportsystem, Integrated Transport Research Lab. Här ska teknik som autonoma bussar, elvägar och bättre system för att undvika bilköer utvecklas och testas.

 • Transportforskningslabb får ny samarbetspartner

  Sedan tidigare har transportforskningslabbet Integrated Transport Research Lab (ITRL), kopplat till KTH Maskinkonstruktion, gett sig in i ett samarbetsprojekt med Scania gällande framtidens transportsektor. Nu ger sig ytterligare en deltagare in i detta samarbete.

 • Forskare bloggar om framtidens transporter

  Hallå där, Anna Pernestål Brenden, som forskar om hållbara transporter och börjat blogga i Vetenskapsrådets tidning, Curie. Hur känns det? – Kul och inspirerande. Och lite pirrigt också.

 • Första steget mot självkörande campusbuss

  Självkörande minibussar som drivs av energi från passagerarna – är det så studenter och medarbetare kommer att ta sig fram på campus om några år? Förslaget vann en tävling om hållbara transportlösningar på KTH.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22