Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 27

  • KTH startup tar in 5 miljoner i tillväxtkapital

    Det Stockholmsbaserade startupbolaget Greenely stänger nu sin första riskkapitalrunda och tar in 5 miljoner kronor - ny styrelse och expandering står nu högst upp på agendan.

  • En social robot i pälsmössa

    Det talande robothuvudet Furhat presenteras av KTH-forskare på robotfestivalen RobotVille i London den 1-4 december.

  • Molekylernas energi har blivit synlig

    Forskare från KTH har tillsammans med kollegor från Frankrike och Japan hittat en metod som synliggör hur det går till när atomer binds ihop.

  • "The Anti-Landscape"

  • Ökad återvinning avgörande för hållbar framtid

    I en tid när våra samhällen – och själva naturen – hotas av klimatförändringar, verkar det rimligt att fråga sig: Har återvinning fortfarande någon betydelse? Två svenska forskare menar att det har det.

  • Big Bang-matematik ger Hans Ringström prestigefullt pris

    Matematiken bakom Big Bang, det är vad KTH-matematikern Hans Ringströms forsknings kretsar kring. Hans bidrag till studier av kosmologiska modeller har fått stor uppmärksamhet internationellt. Nu uppmärksammas han av Kungl. Vetenskapsakademien genom att tilldelas en av de mest prestigefulla svenska forskningsutmärkelserna, Göran Gustafsson-priset. Förutom 4,5 miljoner kronor i forskningsanslag får han också ett personligt pris på 100 000 kronor.

  • Satsning på framtidens elnät

    Utformning av smarta elnät och lagring av energi. Det är exempel på forskning som drivs vid SweGRIDS-centret som får knappt 83 miljoner från Energimyndigheten. KTH och Uppsala universitet samarbetar genom centret med myndigheten och industriföretag för att hitta innovativa lösningar för hållbar elförsörjning.

  • Vargen tämjdes till hund i sydöstra Asien

    Forskare har länge varit oeniga om var på jorden som vargen tämjdes till hund. – Våra nya forskningsrön bekräftar att Asien söder om Yangtzefloden var den viktigaste och kanske enda regionen för vargdomesticering, säger Peter Savolainen, forskare inom evolutionär genetik på KTH.

  • ”Vi måste modernisera technörden”

    Det är mycket som händer för Jaclyne Clarke just nu. Efter nästan tre veckor på resande fot är hon åter i Stockholm. För drygt en månad sedan vann hon Girls in Tech’s tävling Lady Pitch Night Europe 2015, och om hon inte hade att göra innan, så har hon desto mer att stå i nu.

  • Albano – länken mellan stans universitet

    Om två år kan det nya universitetsområdet i Albano börja byggas. Ett område som ska förse både KTH och Stockholms universitet med efterlängtade tillväxtytor – utrymme för såväl nya undervisningslokaler som bostäder för studenter och gästforskare.

  • Europeiskt samarbetsavtal vässar forskningen

    KTH, Stockholms Universitet och Uppsala Universitet har tecknat avtal med två ledande schweiziska forskningsinstitut. Avtalet placerar KTH i framkant av framtida forskning inom bland annat laserteknik, material-och biovetenskap.

  • KTH får Sveriges första professor inom patientsäkerhet

    Richard Cook, läkare, forskare och expert på fel i komplexa system i hälso- och sjukvården, är utsedd till Sveriges första professor inom patientsäkerhetsområdet.

  • Nätverksutrustning fixas i isolerade områden genom SMS

    Det SMS-baserade systemet Condroid Remote Management får nätverksenheter att fungera i svårtillgängliga områden som ännu saknar internet.

  • Eftertraktade ingenjörer får jobb även i lågkonjunktur

    Trots turbulent konjunktur får nästan alla som tar examen från KTH jobb inom två år. Det visar KTH:s stora undersökning Karriärrapport 2011. Närmare 70 procent hade fått sitt drömjobb och var tionde student finns på chefsnivå.

  • Samverkan mellan KTH och SLL ska ge nya jobb

    Nu samverkar KTH och Stockholms läns landsting över gränserna för att kvalitetssäkra framtidens vård och forskning. – I gränslandet mellan teknik och sjukvård ser jag en stor potential för framtida tillväxt, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

  • Skräp blir energi i Bolivia

    KTH-forskare får ta emot det eftertraktade ”Nordic Climate Facility Grant” till ett hållbarhetsprojekt i Bolivia. Syftet är att förvandla hushålls- och industriavfall till energi.

  • KTH:s grundforskning får mångmiljonbelopp

    Nära 180 miljoner kronor går till KTH-forskning när Vetenskapsrådet beviljar över 1,3 miljarder kronor i forskningsbidrag inom natur- och teknikvetenskap.

  • Nya forskarrön om kopparmetallens egenskaper

    I samhällsdebatten om säker slutförvaring av kärnbränsleavfall diskuteras frågetecken kring kopparmaterialets egenskaper. Nu har ett forskarlag från KTH genomfört en studie som ökar förståelsen för egenskaperna hos olika former av koppar.

  • KTH-killarna som ska vinna över Chalmers

    Vilka är bäst – KTH eller Chalmers? På fredag ska det avgöras, en gång för alla. – I slutänden tror jag att det blir vi som vinner, säger Joachim Thomson, lagledare och poängkung i KTH Hockey.

  • KTH stiger på miljöranking

    KTH har tagit ytterligare ett steg uppåt på listan som rankar miljöarbetet på statliga myndigheter. I Naturvårdsverket senaste granskning är KTH endast en poäng från en topplacering.

  • Svenskt Näringsliv vill belöna universitet som KTH

    Nu vill Svenskt Näringsliv premiera de universitet som är framgångsrika i sitt samarbete med näringslivet. Som föredömen räknas Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och Luleå Tekniska Universitet (LTU).

  • EMUG 2013

    Femte mötet för European MELCOR User Group (EMUG) som denna gång organiseras av Avdelningen för Kärnkraftssäkerhet, KTH.

  • Sverige och Japan tar gemensamt grepp kring åldrande befolkning

    En avancerad robot som klarar kirurgiska ingrepp med högre precision. Automatiserad analys av en patients röst som metod för medicinska diagnoser och individanpassad behandling. Inom sådana områden kan svenska och japanska forskare nu börja samarbeta tätare för att möta utmaningarna med en åldrande befolkning.

  • En problemlösare med kometkarriär

    Mengmeng Du, 35 år, har en intensiv karriär bakom sig. Efter studierna på KTH blev hon chef för utlandslanseringen av Spotify. Idag är hon styrelseproffs och rådgivare åt startups och traditionella bolag som behöver förstå frågor kring online. Hur tänker hon om sin framgång? Vad är det som driver henne framåt?

  • Symposium + RTC on the Environmental Humanities

    NIES Symposium V: "Environmental Humanities: Cultural perspectives on nature and the environment" ("Gröna humaniora: Kulturella perspektiv på natur och miljö"), Sigtuna Foundation 14-16 October 2011 Researcher Training Course: "Advancing Theory and Method in the Environmental Humanities", Sigtuna Foundation 14-19 October 2011

  • ACCESS Innovation Day 2013

    In collaboration with KTH Innovation

  • Bidra till innovation på KTH