Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 12

 • Jonas Gardell får KTH:s stora pris

  Det är författaren, dramatikern, komikern och artisten Jonas Gardell som får ta emot KTH:s stora pris 2017. Gardell har genom åren gjort mycket om och för människor i utanförskap, och belönats med en rad olika priser och hedersbetygelser för sitt idoga arbete.

 • IT-entreprenör får KTH:s stora pris

  Det blir uppfinnaren och entreprenören Stina Ehrensvärd som får ta emot KTH:s stora pris 2016. Mest känd är hon för Yubikey, en smart lösning som gör det möjligt att säkert, snabbt och enkelt logga in med en och samma USB-nyckel överallt på internet. I medierna har Stina Ehrensvärd beskrivits som allt från "hackarnas mardröm" till att hennes företag Yubicos produkt "tar Silicon Valley med storm". Bland kunderna återfinns Google, Facebook och USA:s försvarsmakt.

 • Robyn och KTH arrangerar teknikfestival ihop

  Det behövs fler tjejer inom teknik, det säger såväl politiker som företrädare för universitet och näringsliv. Det är en av anledningarna till att KTH och Robyn anordnar teknikfestivalen Tekla lördagen den 18 april 2015.

 • Robyn får KTH:s stora pris

  Robin Miriam Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är årets mottagare av KTH:s stora pris. "Än så länge känns det overkligt och väldigt högtidligt. Jag får försöka ta in det lite bit för bit, tror jag", kommenterar Robyn priset.

 • Robyn redo för framtiden

  Hallå där, Robyn, som tilldelats KTH:s stora pris. Hur känns det inför pompan i Stadshuset då du ska få ta emot ditt pris på promotionshögtiden? – Det ska bli roligt att se hur det går till och hur KTH-andan manifesteras vid en sån här prisutdelning. Jag har hört att det kommer ta väldigt lång tid, men jag tror det blir stämningsfullt. Det ska också bli spännande att se min fästman i frack för första gången.

 • ”Släpp tanken fri – vad vill du göra?”

  Många ser honom som räddaren i nöden för flera av världens skivbolag. I alla fall gjorde hans skapelse stora delar av världens musik tillgänglig i var mans dator och mobiltelefon. På måndagen besökte Spotify-grundaren Daniel Ek KTH.

 • Hon får KTH:s stora pris

  Sara Snogerup Linse heter årets mottagare av KTH:s stora pris och 1,2 miljoner kronor. I och med utmärkelsen tar hon plats i samma sällskap som Robyn, Hans Rosling och Niklas Zennström. Förutom sin stora gärning inom proteinforskningen så är Sara Snogerup Linse barnboksförfattare med titlar som "Kjetil lär sig flyga" och "Prins Pralin åker buss".

 • Världskänd kosmolog får KTH:s stora pris

  Fysikern och kosmologen Max Tegmark får KTH:s stora pris 2015. Svensken, som numera är bosatt i USA och professor i fysik på MIT, går i fotspåren efter populärvetenskapliga portalfigurer inom astrofysik som Carl Sagan och Neil deGrasse Tyson.

 • Kosmologen Max Tegmark får KTH:s stora pris

  Det är fysikern och kosmologen Max Tegmark som får KTH:s stora pris 2015. Svensken, som numera är bosatt i USA och professor i fysik på MIT, går i fotspåren efter populärvetenskapliga portalfigurer inom astrofysik som Carl Sagan och Neil deGrasse Tyson.

 • Jonas Gardell får KTH:s stora pris

  Författaren, dramatikern, komikern och artisten Jonas Gardell får KTH:s stora pris 2017. Gardell har under årens lopp gjort mycket om och för människor i utanförskap, och belönats med en rad olika priser och hedersbetygelser för sitt idoga arbete.

 • Dilsa Demirbag-Sten får KTH:s stora pris 2019

  Entreprenören, författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten får KTH:s stora pris 2019 för sitt arbete för att barn i utsatta områden ska få tillgång till utbildning och kunskap.

 • Dokumentärfilmaren Tom Alandh får KTH:s stora pris 2020

  Med 50 år på Sveriges Television och med över 100 dokumentärfilmer som berört och roat tv-tittarna har Tom Alandh etsat sig in i den svenska folksjälen. Nu får denne mästare inom det dokumentära reportaget KTH:s stora pris 2020.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22