Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 26

 • KTH samarbetar med Världsbanken

  Ett nytt samarbete mellan KTH Climate Action Centre, KTH:s enhet för Energisystem och Världsbanken ska stödja länder som arbetar med Världsbanken för att anpassa elektrifieringsmålen till klimatagendan.

 • Att omvandla forskning till klimatåtgärder

  Den tvärvetenskapliga forskargruppen på KTH Climate Action Centre har skrivit en kommentar kring hur tvärvetenskaplig forskning kan föras samman och bidra till klimatåtgärder i större skala i samhället. Artikeln finns nu som förhandstryck.

 • Climate Politics in Action #5 Journalistik, klimat och rapportering av kriser med Erika Bjerström

  Onsdagen den 15e mars besökte Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT, Climate Action huset för det femte Climate Politics in Action evenemanget. Flera olika ämnen diskuterades under dialogen, lett av studentarbetare Samantha Arpas, och KTH-studenter var välkomna att delta i diskussionen.

 • Brown Bag Seminar med Francesca Larosa

  Genom att kombinera Artificiell Intelligens och forskning om klimatåtgärder utforskar Francesca Larosa sammankopplingar mellan olika Sustainable Development Goals (SDGs). Hon ska hålla en presentation om hennes arbete, som följs av en diskussion. Alla tar med sig egen lunch.

 • Climate Politics in Action #5 Erika Bjerström, global klimatkorrespondent för SVT

  I dagens digitala medielandskap förändras journalismen. Hur påverkar detta rapporteringen av klimatförändringar? Vad bör nutida klimatjournalism göra? Hur kan den ökande misinformationen och polariseringen bekämpas? Studenter är välkomna till ett seminarium med Sveriges Televisions globala klimatkorrespondent Erika Bjerström.

 • Hållbar innovationsworkshop med projektet H+Forest

 • Rätt till vatten med Right Livelihood och WaterCentre@KTH

  I samband med World Water Day bjuder KTH Climate Action Centre alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood och WaterCentre@KTH! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och live i centrets hus, med presentationer från Maude Barlow och Zahra Kalantari om hur tillgång till vatten kan bli säkerställt för alla.

 • Inställt: Brown Bag Seminar, 5 April

  Detta seminarium är inställt. Välkommen på nästa den 3 maj! Värden håller i en presentation av ett projekt eller ett ämne, följt av en diskussion. Alla tar med sig egen lunch. Vill du hålla i ett Brown Bag Seminar? Se nedan.

 • Vatten och Jordbruk med Right Livelihood

  Vill du lära dig mer om artificiella glaciärer, blå ekonomi och produktionen av marin biomassa? KTH Climate Action Centre bjuder in alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och på plats i Climate Action huset, med presentationer från Rizgin Gurmet och Jean-Baptiste Thomas gällande effekterna av klimatförändringar och vatten på jordbruk.

 • Brown Bag Seminar med Andreas Roos om solkraft och klimaträttvisa

  KTH Environmental Humanities Lab presenterar ett seminarium med deras forskare Andreas Roos! Han kommer att hålla en presentation om sitt monografi "Solar technology and global environmental justice: The vision and the reality"följt av en konversation om akademisk bokpublicering. Veganska ciabattas serveras för alla som registrerar sig!

 • Dans och musik och Klimatförändringar i KTH:s Reaktorhall

  KTH Climate Action Centre i samarbete med KTH NAVET center för forskning inom konst, teknologi och design, KTH:s Reaktorhall, och Energy Platform är glada att bjuda in er till ett evenemang om "Dance and Music and Climate Change" den 5e maj, 17:30 i KTH:s Reaktorhall.

 • Unraveling the Poles: Interdisciplinära forskningssamarbeten om klimatet i Arktis och Antarktis

  KTH Climate Action Centre bjuder in er till en 1,5-timmes workshop, "Unraveling the Poles: Interdisciplinary Research Collaborations on climate in the Arctic and Antarctic Regions." Var med den 9e maj 2023, från 13:15 till 14:30, i rummet Arabella på Teknikringen 1. Denna workshop ämnar att främja multidisciplinära diskussioner och samarbeten bland forskare som är intresserade av polerna.

 • Brown Bag Seminar med Christophe Duwig, 3 maj

  The Energy Aspects of CO2 capture.

 • Dans och musik och Klimatförändringar i KTH:s Reaktorhall

  KTH Climate Action Centre i samarbete med KTH NAVET center för forskning inom konst, teknologi och design, KTH:s Reaktorhall, och Energy Platform är glada att bjuda in er till ett evenemang om "Dance and Music and Climate Change" den 5e maj, 17:30 i KTH:s Reaktorhall.

 • Climate Politics in Action #7 with Marcus Lindeberg Goñi

  Students are welcome to join us for "Climate Politics in Action #7" with Marcus Lindeberg Goñi, a Research Associate at Stockholm Environment Institute (SEI). He currently works with quantifying climate transition costs and benefits for cities in the Viable Cities Finance project.

 • Sustainability Forum 2023

  Missa inte årets stora event inom hållbar samhällsutveckling! Sustainability Forum är arrangerat av universitetsalliansen Stockholm Trio (KTH, SU och KI) och är en plats där folk kan mötas, bygga nätverk, och skapa samarbeten för hållbar utveckling. KTH håller i "2030 In sight: Towards sustainable cities here and now."

 • KTH Climate Action Centre på Forskarfredag 2023

  Varje år anordnas Forskarfredag, en mässa där elever från årskurs 9 och gymnasiet får möjlighet att träffa forskare och lära sig om deras forskningsprojekt. I år var KTH Climate Action Centre på plats för att diskutera klimatet och projektet Climate Qs.

 • Symposium om klimat och hälsa

  Kungliga Vetenskapsakademiens hälsokommitté, i samarbete med Bolincentret för klimatforskning, Chalmers Tekniska Högskola, Karolinska Universitetssjukhus, Stockholm Trio och Umeå Universitet, organiserar en vetenskaplig konferens på ämnet klimat och hälsa. Den öppna konferensen kommer föra samman experter från olika fält relevanta för att förstå interaktionerna, utmaningarna och samnyttorna relaterade till klimat och hälsa. Målet med konferensen är att summera dagens vetenskap, stimulera diskussion, samt relatera detta till relevanta pågående och framtida politiska processer. Konferensen kommer att hållas på Engelska. Evenemanget bygger mot en uppföljande workshop med fokus på bäst praxis, politik och lösningar, som ska organiseras 2024.

 • Studie: Transportmålet omöjligt att uppnå utan minskning av bilresor

  Riksdagens mål att minska utsläppen från personbilar med 70 procent till 2030, jämfört med 2010, kommer att vara ouppnåeligt om antalet personbilar och deras användning inte minskar, enligt en nyligen publicerad studie av KTH-forskarna Mattias Höjer, Jonas Åkerman och Hampus Berg Mårtensson.

 • Frukostseminarium om hållbarbetsrapportering för företag

  Välkommen till ett frukostseminarium om ett nytt EU direktiv! Vi kommer att diskutera strategier och rekommendationer för att följa CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och hur man kan proaktivt utnyttja de nya regleringarna genom att sömlöst integrera det i sina klimatåtgärder, sitt företagande, och i sin rapportering.

 • Ny seminarieserie om Arktis lanserad hos KTH Climate Action Centre

  "Advancing Sustainability in the Arctic and Beyond: Opportunities and Challenges in the Swedish North" är en ny öppen seminarieserie som anordnas av KTH Climate Action Center och Environmental Humanities Lab på KTH.

 • Climate Politics in Action #6 med Pär Holmgren

  Delta i vårat seminarium "Climate Politics in Action #6" med Pär Holmgren, meteorolog och medlem av Europaparlamentet för Miljöpartiet. I detta interaktiva evenemang kommer vi att diskutera det nuvarande läget av EU:s klimatpolitik och dess implikationer för Sveriges klimatagenda.

 • Supply Chain Hackathon vinnare utsedda!

  KTH Climate Action Centre och KTH Foodtech organiserade en tävling i maj där studenter gick samman för att utveckla lösningar för att minska matsvinn. Den två veckor långa tävlingen avslutades med att de tävlande lagen presenterade sina idéer inför juryn bestående av representanter från ICA Gruppen, Arla Foods, Jordbruksverket, Foodloopz Sweden AB, Crumbs, och SAMS - Samarbete för minskat matsvinn.

 • Language Models for Sustainable Manufacturing - Brown Bag Seminar med Haluk Akay, 7 juni

 • KTH Climate Action Centre och RISE anordnar workshop om material och konsumtion

  I Climate Action Centre-huset hölls en workshop som gjorde det mäjligt för forskare från olika discipliner och representanter från industri att diskutera hur hållbarhetsutmaningar kopplade till material, och biomaterial i synnerhet, bör hanteras.

 • Climate Action Faculty

  Våra affilierade forskare kommer från olika skolor på KTH, och även från andra lärosäten. Detta är grunden för vår tvärvetenskapliga och samarbetsfokuserade forskning och verksamhet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22