Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 19

 • Första KTH-professorn på plats i Södertälje

  En starkt industriell garnison i Sverige med en lång historik av framstående företag, det är vad Södertälje är. Här finns både världsledande produktutveckling och produktion som genererar stora värden för Sverige. KTH har varit en aktiv och framgångsrik spelare i detta och nu förstärks möjligheterna ytterligare då KTH Södertälje bland annat startar nya utbildningar, rustar upp forskningsmiljön och får sin första professur.

 • KTH-prefekt ger Södertälje framtidstro

  Hallå där, Kristina Palm, prefekt vid Tillämpad Maskinteknik, som fått S:ta Ragnhildsmedaljen av Södertälje kommun för KTH:s utbildningssatsningar i kommunen. Hur känns det? – Det känns väldigt bra, jag är stolt och glad.

 • Minister fick inblick i hållbar produktion

  Framtidens hållbara produktionsteknik stod på agendan när ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, besökte KTH i Södertälje.

 • Ett steg närmare Södertälje Science Park

  De stora satsningarna i Södertälje som initierades på regeringsnivå börjar ta form. Under en halvdag startades en dialog med Södertälje Science Park som mål.

 • KTH växer i Södertälje

  Nu har startskottet gått för KTH:s expansion i Södertälje. Med fokus på hållbar produktion storsatsar KTH på forskning och utbildning. Dessutom är KTH en viktig partner i Södertälje Science Park, som just börjat byggas. – Det här är den nya svenska modellen, som kommer att stärka Sverige och svensk tillverkningsindustri i den globala konkurrensen, sade Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

 • Banar väg för gröna transporter

  När Södertälje Science Park och KTH:s nya campus öppnar under höstterminen stärks kopplingen mellan det akademiska och stadens industriföretag ytterligare. En som sett nyttan med det är KTH-alumnen Sara Hermansson, i dag chef för en grupp inom Scania som utvecklar lösningar för framtidens hållbara transportfordon.

 • Unikt projekt för en hållbar framtid inspirerar gymnasieelever i Södertälje

  Kryptologi, framtidens ingenjörer, tredjegradsekvationer, industridesign, förarlösa fordon och framtidens städer. Det är något av innehållet i en kick-off vid KTH Södertälje denna vecka för ett nytt projekt för en hållbar framtid. Satsningen är ett initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med KTH, AstraZeneca, Scania, och Södertälje kommun.

 • Artikel som startsida i startavdelning

  Ingress

 • Professor vill göra industrin smartare

  I nästa vecka invigs KTH:s nya campus i Södertälje. Men redan i höstas var den första professorn, Monica Bellgran, på plats. I tät samverkan med industrin ska hon bygga upp forskning och utbildning inom hållbar produktionsutveckling.

 • Häng med in på KTH:s nya campus

  På tisdagen invigdes KTH:s campus i Södertälje. Vi fick en guidning i lokalerna som på sikt ska hysa 1200 studenter. Följ med på rundturen i ett bildspel.

 • Nya pedagogiska grepp i Södertälje

  Undervisningsmiljöer som inspirerar till nytänkande är en av ambitionerna med KTH:s nya campus i Södertälje. – Det känns spännande och lovar gott inför framtiden, säger läraren Alexander Engström, som testat de nya lärosalarna och verkstäderna.

 • Praktik som ger nyanlända jobb

  Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes.

 • Med fokus på effektivare produktion

  Halla där, Sara Linderson, AstraZenecas första industridoktorand inom området produktion, som nyligen började på KTH. Hur känns det? – Väldigt spännande att ta ett steg in i forskarvärlden.

 • Hållbar framtid är temat för Södertälje Science Week

  Lunchdejta en robot. Hör företagare och forskare föreläsa om innovation, digitalisering och framtidens utmaningar inom produktion och hållbara lösningar. På Södertälje Science Week 30 januari – 2 februari möts gymnasielever, studenter, forskare, lärare, entreprenörer, medborgare och företag för att inspireras och ta del av det som sker i Södertälje.

 • Teklafestivalen lockade hundratals tekniksugna tjejer

  Drygt tjugo olika teknikworkshops inom robotik, programmering, musik, IT, bioteknik, med mera. Cirka 250 deltagare hade kommit till KTH:s campus i Södertälje för att vara med på Tekla, KTH:s teknikfestival där unga tjejer får prova på teknik på sina villkor.

 • KTH och Science week positionerar Södertälje som kunskapsstad

  Med 100 programpunkter och 3600 anmälda deltagare försöker Science Week etablera Södertälje som en kunskapsstad. – Vi vill få alla som engagerar sig att känna att det finns hopp om en hållbar värld, säger Kristina Palm, prefekt för KTH Södertälje.

 • På Teklafestivalen får tjejer prova på teknik på sina villkor

  Gör en dansande robot, producera en låt, skapa spindeltråd. Det är några av de tjugo spännande teknikworkshops som deltagarna i KTH:s teknikfestival för unga tjejer, Tekla, får ta del av. Festivalen arrangeras den 12 oktober på KTH:s campus i Södertälje.

 • HPU Master Thesis presentations 2022-06-03

 • KTH Södertälje, med fokus på hållbar produktion

  Södertälje är ett av Sveriges viktigaste industrifästen som står för runt 10 procent av landets export. Här finns världsledande företag inom modern industriproduktion.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22