Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

  • KTH visar styrkan i Shanghai

    Syftet med KTH:s engagemang på världsutställningen i Shanghai är synnerligen glasklart. Nu ska Kinas professorer, näringsliv och makthavare bli uppmärksammade på KTH:s starka forskning när det gäller medicinteknik, grön it, hållbar stadsplanering och nanoelektronik. Målet är ett utökat samarbete mellan KTH och Kina.

  • Ny plattform för KTH-lärare i Shanghai

    Nordic Center vid kinesiska Fudan University har byggt nya lokaler för undervisning och forskning. Därmed får lärare och studenter från KTH och andra nordiska lärosäten helt nya möjligheter att verka vid det ansedda lärosätet i Shanghai.

  • "Vi ska vara världsledande på fotonik"

    Det är hög tid för världens universitet att satsa på forskningssamarbete med Kina. Om några år är det för sent att haka på, då har tåget redan gått. Det hävdar koordinatorn på KTH:s och Zhejiang-universitetets gemensamma forskningscenter JORCEP.

  • ”Imponerande Kina-satsning av KTH”

    KTH gör en imponerande och föredömlig satsning i Kina. Och det bästa är KTH:s fysiska närvaro i landet, annars förstår man inte villkoren i Kinas snabbt växande ekonomi. Det menar Sylvia Schwaag Serger, Europas kanske främsta expert på kinesisk forsknings- och innovationspolitik.

  • Bo Pang tar Emmaljunga till Kina

    Genom att hjälpa svenskar i Kina kan Bo Pang ge tillbaka det stöd han själv fick när han pluggade på KTH. För vistelsen i Sverige stärkte honom rejält.

  • Turnéstopp KTH för främsta kineserna

    Företagen är internationella. Och konkurrensen är internationell. Då måste också universiteten ha ett internationellt perspektiv och internationella kontakter, säger Li Zhenyu, professor på det kinesiska toppuniversitetet Tongji.

  • Kinas tickande avfallsbomb

    Kina dras med stora energi-, miljö- och avfallsproblem. Anledningen är osystematisk planering av landets nybyggnationer, korruption och att starka intressenter som bilindustrin har andra mål än hållbar stadsutveckling. Det säger de två professorer som styr samarbetet mellan KTH och Southeast University när det gäller hållbar stadsplanering.

  • Samarbete ledord vid kinesiskt nyår

    Fredagen den 12 februari samlades KTH:s forskare och studenter, från både Kina och Sverige, på kårhuset för att fira det kinesiska nyåret. Förutom att innebörden bakom Europarådets kampanj ”Alla olika alla lika” gjorde sig påmind, präglades hela arrangemanget av ett viktigt budskap: Genom samarbete kommer vi längre.

  • Maskinstudenter får unik Kina-praktik

    Studenterna på Maskinkonstruktion får en ovanligt god inblick i kinesiskt näringsliv. Tack var ett unikt samarbete kan de praktisera på helkinesiska företag i staden Shenzen.

  • ”Lite mer självreflektion skulle inte skada”

    Det ökade samarbetet mellan KTH och Kina väcker många frågor. Inte minst med tanke på skillnaderna mellan ländernas inställning till yttrandefrihet på nätet. KTH kan självklart inte bedriva egen utrikespolitik, men att reflektera lite mer över konkreta etiska problem skulle inte skada, menar Björn Kjellgren, sinolog och socialantropolog på KTH.

  • ”Det är i Kina det händer – inte här”

    När 20-årige elektrostudenten Andreas Lindgren klev av planet i Shanghai möttes han av 40-gradig, fuktig värme. Och kände på en gång att han var hemma. I dag, fyra år senare, talar han flytande kinesiska och tänker vara med och bygga framtidens Kina.