Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Framtidens musikinstrument är här

  Ett traditionellt musikinstrument används genom att delar av kroppen, som munnen eller händerna, knäpper, trycker, blåser eller slår på det. KTH-forskaren Carl Unander-Scharin - med en bakgrund som operasångare och tonsättare - låter istället hela kroppen jobba tillsammans med de interaktiva instrument som han och hans team uppfunnit. Nu presenteras de för omvärlden när Carl Unander-Scharin lägger fram sin doktorsavhandling vid KTH. En disputation som kombineras med en konsert där instrumenten får ta plats i rampljuset.

 • Handväskan som pratar med din mobil

  Hallå där Moa Bergsmark, som tillsammans med tre andra KTH-studenter sytt ihop en snygg elektronisk handväska som kommunicerar med mobiltelefonen. Berätta mer!

 • KTH-forskare hjälper piloter fatta bättre beslut

  En pilot som manövrerar ett stridsflygplan ställs hela tiden inför nya beslut. En del av dem är livsavgörande. Lägg sedan till en konfliktsituation med många vänner och fiender uppe i luften och du inser snart att antalet snabba och viktiga val blir många. Men vad är rätt och fel, och vad leder  exempelvis fram till att en pilot blir nedskjuten? KTH-forskare jobbar med att visualisera delar av luftstrider och förvandla dem till diskussionsunderlag.

 • Case-based presentation in medical multidisciplinary team meetings: Applied research in CSCW and IxD

  Oscar Frykholm's Thesis Defense

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22