Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Mekatronik-professor inbjuden som "keynote speaker"

  Martin Törngren, professor vid enheten mekatronik hos Maskinkonstruktion, har inbjudits som "keynote speaker" till 7th International ICST Conference on Simulation Tools and Techniques.

 • Professor Martin Törngren i SVTs Gomorron Sverige

  Under rubriken "Självkörande bilar snart i en bilkö nära dig" intervjuas professor Martin Törngren, vid KTH Maskinkonstruktions enhet Mekatronik, om framtidens utveckling på bilteknikfronten.

 • CPS Education Development Workshop vid UC Berkeley

  Vilka kompetenser bör en framtida CPS-ingenjör besitta? Professor Martin Törngren (MMK, Mekatronik/ICES) samlade ledande utbildningsutvecklare och industriföreträdare för att diskutera denna fråga vid ett mycket välbesökt seminarium som hölls vid University of California, Berkeley.

 • Förberedelser inför framtidens CPS-utveckling

  De nya datasystemens ökade förmåga, samt deras anslutningsbarhet, banar väg för nya tillämpningar och system som inte respekterar de traditionella akademiska disciplinerna. Framtida datorer och programvaruintensiva system kommer i allt högre grad att innehålla miljömodeller, vara situationsmedvetna och utföra beslutsfattande - vilket successivt kommer att bidra till ökade nivåer av autonomi. Med detta följer en ökad komplexitet och behovet av förbättrad medvetenhet och definitioner för att garantera systemets säkerhet.

 • Banar väg för Cyber-fysikaliska system

  Mekatronikprofessorerna Martin Törngren och De-Jiu Chen står bakom KTH: s medverkan i ett nytt EU-projekt inom området för Cyber-fysiska system (CPS), som kan definieras som en integrering av beräkningen (Cyber-delen) och fysiska processer. Även om sådana system på inget sätt är nya, ger ökat nätverksbyggande och spridning av inbyggda system aldrig tidigare skådade möjligheter och möjliggör en utveckling av storskaliga system som integrerar den fysiska världen, inbyggda system och internet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22