Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • KTH-avknoppning köps för halv miljard

  Sectra Mamea, bildat av Mats Danielsson som är professor i fysik vid KTH, köps nu upp av Philips. Köpeskilling uppgår till över en halv miljard kronor, och affären offentliggörs idag.

 • Revolutionerande röntgenteknik räddar liv

  Mats Danielsson, KTH-forskare i bildfysik, har tillsammans med sina medarbetare tagit fram en högeffektiv, lågstrålande röntgenteknik som gör att färre dör i cancer varje år. – Mammografi är ett toppexempel på hur den nya röntgentekniken kan rädda liv, säger Mats Danielsson.

 • KTH-professor nominerad till Polhemspriset

  Tre svenska ingenjörer har nominerats till årets Polhemspris för sina banbrytande innovationer i människans tjänst. En av dem är Mats Danielsson, professor i medicinsk bildteknik vid KTH.

 • KTH-forskare har utvecklat teknik som kan möjliggöra nytt teleskop

  I ett projekt vid Kungliga Tekniska högskolan har forskare utvecklat en helt ny typ av teknik för röntgenteleskop för att observera rymden. Teleskoptekniken har enligt forskarna potential att vara så mycket bättre än nuvarande röntgenteleskop att vår bild av universum i röntgen kan revolutioneras. Forskningsarbetet har precis publicerats i tidskriften Nature Astronomy.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22