Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Bättre analysering kan förbättra diagnostiken av Parkinsons sjukdom

  Bättre och tydligare data hjälper oss att förstå hur omfattande lokala nätverk i hjärnan påverkas hos patienter.

 • KTH-forskare utvecklar nya metoder för robotik

  Utvecklingen inom robotik kan ge stora fördelar för samhället. Inte minst när robotar används för att assistera personal inom hälso- och sjukvården. Men för att nå dit krävs nya vetenskapliga genombrott. Florian Pokorny leder två nya forskningsprojekt som tänjer på gränserna för datadriven robotik.

 • Tidigare diagnostisering av cancer med Lucky Loop

  Om du har en cysta vill du att läkaren ska kunna berätta hur allvarlig den är. Men hittills har det här varit mer komplext än så. Det nystartade företaget Lucky Loop kommer att hjälpa till att diagnostisera cancer tidigare.

 • Fyra koder som kan forma framtiden inom energi och cancervård

  Forskare på KTH ska under fyra års tid optimera fyra programkoder som kan komma att förändra framtiden för oss alla. Det handlar bland annat om att kunna förstå hur en maskin för fusionsenergi skulle kunna utformas, designa nya maskiner för cancerbehandling och förstå hur plasma beter sig i rymden för att kunna förutse väder bättre. Och det är bråttom om Europa ska hinna före USA, Japan och Kina.

 • Från implanterbara medicinska sensorer till spintronikbaserade system

  När nya medicinska sensorer ska placeras inuti kroppen så krävs nya sätt att ge dem energi. Ana Rusus grupp utvecklar smarta och energieffektiva integrerade kretsar och system för livslång användning i form av miniatyriserade och energioberoende biosensorer.

 • GeneDisco Challenge

  Vi har pratat med Stefan Bauer som är med och organiserar en workshop för maskininlärning för läkemedelsutveckling och GeneDisco Challenge, fredag 29 april.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22