Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 36

 • I huvet på en vinnarskalle

  I dag när alla mest ska höras och synas väljer Peter Gudmundson att lägga fokus på resultaten och utfallet. Som rektor på KTH vill han verka, men inte låta – i onödan. – Goda resultat talar för sig själva, menar han.

 • KTH:s rektor om Per Unckels bortgång

  Landshövding Per Unckel har avlidit. – Per Unckel har betytt mycket för utvecklingen av universiteten i Stockholmsregionen, inte minst för KTH, säger Peter Gudmundson, KTH:s rektor.

 • KTH bland topp hundra i världen

  KTH rankas som 92:a bästa lärosäte i världen i QS World University Rankings. Det är ett avancemang med 18 placeringar jämfört med förra året och första gången KTH når en topphundra-placering i någon av de fyra stora globala rankingarna.

 • KTH och Aalto samverkar inom nordisk forskning

  Det långsiktiga samarbetet mellan KTH och Aalto-universitetet har under hösten förstärkts, bland annat genom ett program för forskarutbyte.

 • Grönt ljus för Albano

  Mark- och miljööverdomstolen har i dag sagt ja till det nya universitetsområdet Albano. Domen innebär att KTH och Stockholms universitet kan se fram emot moderna och ändamålsenliga lokaler i Albano. Byggstart planeras till nästa år.

 • Peter Gudmundson föreslås som rektor

  Nomineringskommittén för rektorsvalet föreslår att Peter Gudmundson fortsätter som rektor i ytterligare tre år på KTH. Nu bjuder kommittén in personalen till en hearing 30 maj.

 • Upptäckarglädje på nya Arkitekturskolan

  Det var många inblandade som äntrade podiet under invigningen av Arkitekturskolan och KTH Entré. Konstråd, studentkår, bygg- och fastighetsbolag fanns på plats. Och alla ville dagen till ära säga några väl valda ord.

 • Stockholmsstudenter får smaka på verkligheten

  Nu ska studenter vid Stockholms fyra lärosäten få möjligheten att sätta tänderna i riktigt kluriga och komplexa samhällsproblem. Detta sker genom samarbetet Openlab, ett initiativ som så väl KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet, Södertörns högskola som Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län står bakom. Konstnärliga uttrycksformer blir ett verktyg för att lyckas.

 • Rektor: Roligt att vara på Twitter

  Hallå där, rektor Peter Gudmundson, som nyligen gjorde sin debut på mikrobloggen Twitter, för att twittra om forskning, utbildning och KTH:s roll i samhället.

 • Gemensam satsning på hållbar byggforskning

  KTH och Akademiska Hus fördjupar samarbetet på forskningsområdet. Det är framförallt hållbart byggande och hållbar fastighetsförvaltning inom energi, integrerade processer och byggmaterial som är fokus för satsningen.

 • KTH bland topp hundra i världen

  KTH rankas som 92:a bästa lärosäte i världen i QS World University Rankings. Det är ett avancemang med 18 placeringar jämfört med förra året och första gången KTH når en topphundra-placering i någon av de fyra stora globala rankingarna.

 • Strategiskt samarbete signerat

  KTH och Stockholm stad ingår nu ett strategiskt partnerskap för att långsiktigt bredda och utveckla sitt samarbete för framtiden. Genom den gemensamma avsiktsförklaringen stärks också Stockholmsregionens innovationskraft.

 • Rektor: Samverkan ska ta KTH till toppen

  Ökad samverkan med samhället, näringslivet och andra universitet både i Sverige och i andra länder. Det ska ta KTH till en topposition bland Europas universitet. Vision 2027 stakar ut riktningen för arbetet de kommande 15 åren.

 • Rektor kandiderar för ytterligare tre år

 • Hållbar samverkan mellan KTH och IVL

  KTH och IVL Svenska Miljöinstitutet vill bygga ett hållbart och långsiktigt samarbete. Den 17 december blev det svart på vitt då båda parterna skrev under en avsiktsförklaring för framtiden.

 • KTH laddar för Quarneval igen

  På lördag fylls Stockholms gator av osannolika ekipage i en två kilometer lång studentkortege. Det är dags för den traditionsenliga Quarnevalen.

 • ”Bland de bästa i Europa på matematik”

  Hur ska balansen se ut mellan renodlad och tillämpad matematik? Det var en fråga som väckte uppmärksamhet när rektor Peter Gudmundson besökte matematik-institutionen under den pågående rektorsturnén.

 • Strategiskt samarbete signerat

  KTH och Stockholm stad ingår nu ett strategiskt partnerskap för att långsiktigt bredda och utveckla sitt samarbete för framtiden. Genom den gemensamma avsiktsförklaringen stärks också Stockholmsregionens innovationskraft.

 • Rektor: Bra och levande dialog på KTH

  KTH är ett öppet lärosäte där alla välkomnas att uttrycka sin mening, det finns många fora där man kan uttrycka åsikter och önskemål, skriver rektor Peter Gudmundson i ett svar på Kaj Lindecrantz debattinlägg.

 • Digitalisering bygger nytt

  Hur ska digitaliseringen bli en väl använd möjlighet och verktyg i framtidens byggande? Och hur kan den hjälpa oss i jakten på ett mer hållbart samhälle? Det var några av de frågor som belystes under ett byggseminarium som hölls i Arkitekturskolans nya lokaler på KTH.

 • Nära samarbete ger mersmak

  – Vi är båda vinnare i vårt omfattande och breda samarbete. Stort tack Scania! Det sade KTH:s rektor Peter Gudmundson under ett seminarium på temat ”Framtidens transporter i ett uppkopplat samhälle” som anordnades till Leif Östlings, Scanias förre vd, ära.

 • Franskt-svenskt möte om energi

  Hur ska omställningen till en mer hållbar energiproduktion se ut? Hur ska vi bekämpa klimatförändringarna? Det var några av de frågor som ställdes på ett franskt-svenskt seminarium som hölls på KTH i början av december.

 • Sandvik och KTH i strategiskt samarbete

  KTH och Sandvik fördjupar och breddar sitt samarbete genom ett avtal om strategiskt partnerskap. Syftet är att uppnå stärkt innovationsförmåga samt stärka talang- och kompetensförsörjning inom ett brett fält av verksamhetsområden.

 • Rektor: Bra om KTH kunde hjälpa flyktingar

  KTH ställer sig positivt till att hjälpa nyanlända flyktingar. Men det behövs ett beslut från regeringen för att kunna göra några extra insatser, menar rektor Peter Gudmundson i ett svar på ett upprop från forskare.

 • KTH avancerar i QS-ranking

  KTH rankas som 110:e bästa lärosäte i världen i QS World University Rankings. Det är ett avancemang med åtta placeringar jämfört med förra året och är KTH:s högsta placering någonsin i en internationell ranking.

 • Teknikfestivalen Tekla är tillbaka

  För andra året i rad får tjejer mellan 11 och 18 år chansen att prova på olika typer av teknik under en heldag. Teknikfestivalen Tekla hålls den 9 april på KTH i samarbete med Robyn.

 • I huvet på en vinnarskalle

  I dag när alla mest ska höras och synas väljer Peter Gudmundson att lägga fokus på resultaten och utfallet. Som rektor på KTH vill han verka, men inte låta – i onödan. – Goda resultat talar för sig själva, menar han.

 • Näringslivet får skräddarsydd forskarutbildning

  En ny typ av forskarutbildning startas av tre lärosäten däribland KTH. Pilotsatsningen sker i samarbete med näringslivet och stöttas av KK-stiftelsen med 16 miljoner. Utbildningen ger en licentiatexamen.

 • Gemensam satsning för KTH och NTU

  När rektorerna för KTH och NTU möttes fick ordet internationalisering en konkret innebörd. De skrev under ett avtal om en gemensam doktorsutbildning inom området ”urban systems”- smarta städer.

 • Minister imponerad av energilösningar

  – Otroligt spännande och inspirerande! Så sammanfattade biståndsministern Isabella Lövin sitt besök på KTH där hon fick ett smakprov på den senaste forskningen och tekniken inom förnybar energi.

 • Rektor: Katastrofal brist på mattelärare

 • KTH:s superdator invigd

  Binär Elektronisk Sekvens Kalkylator, BESK, hette världens snabbaste dator som byggdes av Matematikmaskinnämnden och som huserade på KTH för drygt 60 år sedan. Nu invigs superdatorn Beskow med en kapacitet ingen vågade drömma om 1950. – Som ni ser har vi en lång historia av högpresterande superdatorer här på KTH, sade Peter Gudmundson, KTH:s rektor.

 • Sökes: Lovande forskartalanger

  Genom en gedigen rekryteringssatsning ska KTH stärka sin forskning på den globala arenan. – Vi letar efter lovande, unga forskare över hela världen, som vill etablera sig här, säger Peter Gudmundson, KTH:s rektor.

 • KTH fortsatt högt i QS-ranking

  KTH fortsätter att prestera mycket bra i QS ämnesranking för 2015. I de 13 olika ämnen där KTH rankas är fem bland de 50 bästa.

 • Gudmundson vill se ett starkare KTH-lag

  KTH behöver bli bättre på lagarbete. Erfarenheter från idrottens värld visar att man kan nå allra längst fram även om man inte har de flesta stjärnorna i laget. Med starkare laganda skulle KTH kunna nå oväntat höga positioner på den internationella arenan. Det var ett av budskapen från rektor Peter Gudmundson under en hearing inför rektorsvalet. Samtidigt presenterade han sina fyra viktigaste frågor i en programförklaring.

 • Deans forum för framtiden

  Hur ska vi tillsammans skapa en ingenjörskonst som kan möta framtidens utmaningar? Det var en av frågorna på agendan då Deans forum, ett globalt nätverk för några av världens mest framstående tekniska universitet, träffades på KTH.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22