Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

 • Robyn och KTH arrangerar teknikfestival ihop

  Det behövs fler tjejer inom teknik, det säger såväl politiker som företrädare för universitet och näringsliv. Det är en av anledningarna till att KTH och Robyn anordnar teknikfestivalen Tekla lördagen den 18 april 2015.

 • Robyn får KTH:s stora pris

  Robin Miriam Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är årets mottagare av KTH:s stora pris. "Än så länge känns det overkligt och väldigt högtidligt. Jag får försöka ta in det lite bit för bit, tror jag", kommenterar Robyn priset.

 • Robyns robot heter Robyt

  Om man kan dela in robotar i kategorierna "vanliga" och "ovanliga" så tillhör Robyt definitivt den senare grupperingen. Robyt är nämligen popstjärnan Robyns alldeles egna robot. Nu är den redo att dansa rakt in i ditt hjärta.

 • Robyn får KTH:s stora pris

  Robin Miriam Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är årets mottagare av KTH:s stora pris. "Än så länge känns det overkligt och väldigt högtidligt. Jag får försöka ta in det lite bit för bit, tror jag", kommenterar Robyn priset.

 • Robyn redo för framtiden

  Hallå där, Robyn, som tilldelats KTH:s stora pris. Hur känns det inför pompan i Stadshuset då du ska få ta emot ditt pris på promotionshögtiden? – Det ska bli roligt att se hur det går till och hur KTH-andan manifesteras vid en sån här prisutdelning. Jag har hört att det kommer ta väldigt lång tid, men jag tror det blir stämningsfullt. Det ska också bli spännande att se min fästman i frack för första gången.

 • "Aldrig sett studenter så engagerade"

  Svenska världsartisten Robyn deltar i ett projekt för att ta fram en dansande robot. Nyligen besökte hon KTH för att ge feedback till de mekatronik-studenter i åk 3 och 4 som tagit fram några prototyper. – Jag har aldrig sett några studenter någonsin så här engagerade i ett projekt, säger läraren Martin Edin Grimheden.

 • Teknikfestivalen Tekla är tillbaka

  För andra året i rad får tjejer mellan 11 och 18 år chansen att prova på olika typer av teknik under en heldag. Teknikfestivalen Tekla hålls den 9 april på KTH i samarbete med Robyn.

 • "The Robot Project" flerfaldigt prisat under 2014

  Projektet, som bland annat involverade den välkända, svenska artisten Robyn och studenter från MMK-enheten mekatronik, startade under våren 2013 och slutfördes i mars 2014.

 • Lustfylld teknikfestival inspirerade tjejer

  Under lördagens Teklafestival vimlade det av teknikintresserade unga tjejer på KTH:s kårhus. De fick prova på allt från att göra robotar med minihjärna till att spela trumma på en banan. Deltagarna sprudlade av experimentlusta och initiativtagaren Robyn var nöjd.

 • Uppdatering av The Robot Project: Roboten namngiven!

  Enligt den tidigare uppsatta tidsplanen skulle projektet färdigställas i början av januari. Men redan strax före jul kunde studenterna presentera sin skapelse för handledare, vänner och familjer.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22