Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Säkert ibland osäkert på campus

  KTH:s campus upplevs som en trygg miljö att vistas i. De platser på campus som ändå skapar känslor av otrygghet varierar mycket mellan olika personer, visar en undersökning hos en grupp masterstudenter. Ibland kan även vissa säkerhetsåtgärder, som polispatruller och väktare, skapa känslor av osäkerhet och obehag.

 • Forskare sågar säkerheten i elnätet

  Smarta elnät är framtiden och bara IT-företaget Cisco har bedömt marknaden enbart inom kommunikationsprodukter inom smarta elnät till 70 miljarder kronor inom den närmaste fem- till tioårsperioden. Men vägen till de smarta elnätens intåg i stugorna kantas av utmaningar. Nu höjer två KTH-professorer rösterna angående den bristande säkerheten i dagens elnät och morgodagens smartare kusin.

 • De ska göra säkerheten i uppkopplade fordon bättre

  Med allt fler uppkopplade fordon i trafiken ökar riskerna för att hackare ska bryta sig in och ställa till med problem. Det kan handla om allt från att fordonen kapas till stöld av integritetskränkande information och företagshemligheter. Nu ska KTH tillsammans med flera tung säkerhets- och fordonsaktörer arbeta för en säkrare framtid på våra vägar.

 • 20-tal KTH-studenter kvar i Japan

  Alla KTH-studenter i jordbävningsdrabbade Japan mår efter omständigheterna bra. Ingen har fått några fysiska skador. En av dem, som studerar vid ett partneruniversitet i Sendai, är på väg hem till Sverige.

 • Säkerhet och krisorganisation

  På KTH finns en säkerhets- och krisorganisation för att du som student ska känna dig trygg under din studietid. Här har vi samlat säkerhetsinformation som är bra för dig att känna till när du vistas på campus.

 • Labbsäkerhet på KTH

  När du arbetar i ett laboratorium på KTH är det viktigt att du vet vilka säkerhetsregler som gäller och vart du kan vända dig med dina frågor. Alla anställda som arbetar i labb behöver gå en säkerhetskurs som du kan anmäla dig till nedan.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22